Mladší dorastenci doma nebodovali

2014-09-06 12:00:00

Na ihrisku v Topoľanoch oba celky zaknihovali so Žilinou prehry - družstvo U17 podľahlo 1:3, tím U16 0:5.

Mladším dorastencom MFK Zemplín Michalovce sa v súbojoch 5. kola Dôvera I. ligy na domácej pôde nedarilo, pretože proti tímom zo Žiliny nezískali ani bod. Na ihrisku v mestskej časti Topoľany družstvo U17 zaknihovalo so "Šošonmi" porážku 1:3 (0:2), celok U16 súperovi podľahol vysoko 0:5 (0:3).

U17

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Nastúpili sme bez štyroch hráčov základnej zostavy (Kolesár, Masnica, Sopata, Kiš) a na kvalitný celok Žiliny sme nemali. Chceli sme prehusťovať priestor, napádať súpera v pri rozohrávke v stredovej zóne, čo nám aj vychádzalo. Po zisku lopty bolo našim cieľom robiť rozohrávku cez brankára alebo stopérov, ale to nám nevyšlo, urobili sme hrubé chyby, po ktorých súper skóroval. Urobili sme aj ďalšie hrúbky, ale našťastie nás za ne Žilinčania nepotrestali. V druhom polčase Žilina poľavila, dali sme gól na 1:2, ale to bolo z našej strany všetko. Kvalita na našej strane chýbala, víťazstvo hostí je zaslúžené. Musíme bojovať ďalej, niektorí chlapci si musia vstúpiť do svedomia a pozrieť sa pravde do očí."

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:3 (0:2)

Góly: 57. R. Lukáč (11 m) - 3. A. Sokol, 37. Majštinik, 69. Moško

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vinc (72. Šmajda), Poprik, Vojtovič, D. Petro (72. Struňak) - A. Horváth, Lehotský, M. Vaško (65. Ciganoc), T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

Zvyšné výsledky 5. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U17 nájdete TU.

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Štyri góly sme dostali po hrubých individuálnych chybách, či už hráčov alebo brankára. Druhý žilinský gól bol nádherný, padol po krásnej kombinačnej akcii, akú v tejto súťaži môžeme vidieť len zriedkavo. Za stavu 0:2 i 0:3 sme mohli streliť kontaktné góly, ale šance sme nepremenili, v tomto sa musíme v ďalších zápasoch zlepšiť. Žilina bola po všetkých stránkach lepšia, právom patrí medzi najlepšie kluby na Slovensku. Hrali sme lepšie ako proti Podbrezovej, výsledok je až veľmi krutý. Potešilo ma aspoň to, že chlapci sa ani za jasného stavu nepoložili a bojovali až do poslednej minúty stretnutia. Pred nami sú ďalšie súboje, v nich musíme zahrať lepšie."

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:5 (0:3)

Góly: 6. a 32. Boženík, 18. a 46. Staník, 73. Petrák

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - M. Duška, P. Novák, Gužiňák (41. Manduľák), Vrábeľ - D. Špak (71. Naď), Hospodár, Saxa - M. Fedor (41. O. Paluba), Matuščák (60. Princz), Polačko

Zvyšné výsledky 5. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U16 nájdete TU.

Najbližšie stretnutia odohrajú michalovské výbery v sobotu 13. septembra na pôde Bardejova. Celok U17 nastúpi o 10. hodine, družstvo U16 o dve hodiny neskôr.