Starší dorastenci zvíťazili na Slovane!

2014-09-06 12:00:00

Na ihrisku minuloročného víťaza súťaže triumfovali 2:1, keď sa strelecky presadili Adam Kuľha a Jozef Vajs.

Výborný výsledok zaknihovali v sobotu krátko popoludní starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v súboji 5. kola Dôvera I. ligy zvíťazili v bratislavskom Prievoze nad tamojším Slovanom najtesnejším rozdielom 2:1 (1:1) a dosiahli tak druhé víťazstvo v rade aj v sezóne.

Tréner Albert Rusnák: "Mali sme výhodu v tom, že sme videli ako hral Slovan v predchádzajúcom kole v Bardejove, kde prehral 2:3. Pozrel som si na videu jeho hru a dostatočne sme sa na neho pripravili. Dôležité bolo aj to, že chlapci do bodky splnili taktické pokyny a hrali veľmi dobre. Po štvrťhodine hry sa nám podarilo otvoriť skóre duelu zásluhou Adama Kuľhu, ktorý skóroval hlavou do šibenice. Potom sme urobili dve chyby a za jednu nás súper potrestal vyrovnávajúcim gólom. Do konca polčasu sme si ešte vytvorili ďalšie tri výborné šance na strelenie druhého gólu, avšak Lukáš Tóth, Tomáš Ilinjo ani Ján Andrejko sa do streleckej listiny nezapísali. V druhom polčase sme hrozili nebezpečnými brejkmi, v krátkom čase mal dve obrovské šance Martin Bednár, tiež však neuspel. Víťazný gól sa nám podarilo vsietiť v 71. minúte, keď utiekol Jozef Vajs a popri brankárovi rozvlnil sieť. Naše víťazstvo mohol poistiť desať minút pred koncom Ján Andrejko, ktorý však domáceho brankára neprekonal. Zahrali sme veľmi dobre, takisto aj Daniel Sopata z tímu U17, ktorý prvýkrát nastúpil za starších dorastencov a na pravej strane obrany nesklamal a dobre zapadol do zostavy."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 23. Nespešný - 17. A. Kuľha, 71. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Dovba - D. Sopata, A. Kuľha, M. Janočko, J. Straka - Havrila (79. Sarik), Ilinjo, M. Bednár - Vajs, L. Tóth (88. Bellás), J. Andrejko (89. Kimák)

Zvyšné výsledky 5. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 10. septembra o 15. hodine na domácom ihrisku proti Žiline, ktorá v doterajšom priebehu súťaže nestratila ešte ani bod.