Na zemplínske derby sa tešia oba tábory

2014-09-05 12:00:00

V druhej najvyššej súťaži ešte Michalovce na vlastnej pôde ani raz nezdolal, zakaždým prehral 0:1.

Futbaloví fanúšikovia na juhu Zemplína sa už nevedia dočkať nedeľňajšieho prestížneho derby medzi Trebišovom a Michalovcami, ktoré sa na súťažnej úrovni nehralo už poriadne dlho. Naposledy ešte v auguste 2010, keď v zápase Slovenského pohára MFK Zemplín porazil doma svojho rivala jednoznačne 6:0. A keď sme sa už „šprtali“ v histórii, tak sme sa pozreli aj nato, kedy sa tieto dva celky poslednýkrát stretli na trebišovskej pôde, keďže aj v nedeľu sa bude hrať práve tam. Bolo to v marci 2008 a Michalovce vyhrali gólom Tomáša Slobodu z 89. minúty 1:0...

Zo súčasného kádra mužstva od Laborca nenastúpil v spomínanom víťaznom súboji ani jeden hráč, ale v tom čase už s tímom trénovali Dominik Kunca a Georgii Gamkrelidze. Prvý menovaný však raz skóroval v pohárovom súboji v roku 2010. „Spomínam si, že to boli viac vybičované zápasy, hlavne v sezóne 2007/08, keď sme s Trebišovom hrali o záchranu. Slavoj mal vtedy kvalitné mužstvo, hrali za neho Aďo Devečka či Dušan Sninský, a dokonca sme mu doma aj podľahli,“ lovil v pamäti Dominik Kunca, podľa ktorého slov sa Michalovčania pripravujú na blížiaci sa duel ako na každý iný. „Ale tešíme sa nato o čosi viac, lebo určite príde veľa ľudí, nielen z Trebišova, ale aj od nás, čo môže byť pre nás plus, lepšie sa hrá pred plnými tribúnami ako pred prázdnymi, ako to vonku býva zvykom.“ Útočník MFK Zemplín očakáva zaujímavé derby. „Súper sa na nás určite vyhecuje, navyše ho trénuje náš bývalý kouč Vladimír Rusnák, ktorý bude chcieť vyhrať. Očakávam, že proti nám nebudú hrať otvorený futbal, skôr sa zamerajú na defenzívu, z ktorej budú vyrážať do brejkov. My musíme predovšetkým premieňať šance, verím, že zabodujeme naplno,“ dodal D. Kunca.

Aj Trebišovčania odčítavajú posledné dni do prestížneho derby s odvekým rivalom. „Ja za seba môžem povedať, že sa veľmi teším. A určite aj ďalší chlapci v kabíne, niektorí totiž len nedávno hrali v prvoligovom michalovskom doraste, takže budú sa chcieť vytiahnuť. Spomínam si, že so Zemplínom to boli stále vyrovnané zápasy, viem, že posledný vzájomný na druholigovej úrovni sme nad ním vyhrali, a to dokonca na jeho pôde,“ hovoril stredopoliar Slavoja Jaroslav Capko. Avšak pred vlastnými fanúšikmi v druhej najvyššej súťaži Trebišov ešte s Michalovcami nebodoval. Trikrát im podľahol zhodne 0:1. „Viem o tom, bolo by pekné, ak sa zrodila prvá výhra práve teraz. Nejdeme však do zápasu s veľkými očami, pre nás bude aj bod úspechom. Favorit je jasný, je ním náš súper, čo by mohlo byť jeho menšou nevýhodou. Podmienky v Michalovciach sú úplne odlišné ako u nás, sú to profesionáli, kým my popri futbale chodíme aj do práce.“ J. Capko odohral proti Zemplínu neúrekom zápasov a nastúpil i v poslednom vzájomnom na domácom ihrisku, kedy na štadión zavítalo vyše 1200 divákov. „Verím, že aj teraz príde veľa ľudí, snažíme sa derby v meste spropagovať a aj touto cestou ich chcem na prestížny súboj pozvať,“ uzavrel J. Capko.

Zdroj: denník Korzár