Kapitán berie víťazstvo o gól aj teraz

2014-08-30 12:00:00

Denník Šport sa vo svojom dnešnom vydaní venuje aj šlágru 6. kola východnej skupiny druhej ligy medzi Michalovcami a Zvolenom.

Šláger 6. kola východnej skupiny druhej ligy sa dnes o 19.30 hod. odohrá na michalovskom štadióne. Pod reflektormi privítajú hráči domáceho MFK Zemplín v priamom súboji o vedúcu priečku pelotónu nováčika súťaže MFK Lokomotíva Zvolen. „Ak mám pravdu povedať, o našom dnešnom súperovi nemám žiadne poznatky, viem iba to, že je tam brankár Tomáš Jenčo, ktorý ešte vlani pôsobil u nás, ale momentálne je zranený,“ povedal na margo Zvolena, ktorý v lete vďaka fúzii s Ružinou prebral po „baníkoch“ štafetový kolík v druhej lige, kapitán Michaloviec Michal Gallo. „Prekvapilo ma, že tak dobre odštartovali súťaž, nečakal som ani to, že viacerí minuloroční treťoligisti budú na západe aj východe v tabuľke tak vysoko,“ doplnil.

Pred týždňom Zemplínčanom pristrihli „krídla“ hráči Rimavskej Soboty, na pôde ktorej prehrali 1:2, a to aj napriek tomu, že dlho viedli. Aké ponaučenie si vzali z tejto porážky? „Také, že musíme s každým súperom hrať zodpovedne a koncentrovane počas celých 90 minút. Nemôžeme takto stratiť jednogólové vedenie,“ hovoril 26-ročný odchovanec ružomberského futbalu. Dnes budú zverenci trénera Františka Šturmu chcieť zaváhanie odčiniť proti lídrovi tabuľky, takže jednoduchý zápas ich nečaká. „Každý duel je náročný, presvedčiť sme sa o tom mohli aj na Gemeri. Pri súčasnom modeli druhej ligy teraz až tak nejde o prvé miesto, ale určite to bude šesťbodový zápas. Hráme pred vlastnými fanúšikmi, a to nám velí zvíťaziť.“ Predchádzajúce tri domáce stretnutia vyhrali Michalovčania zakaždým o gól, bral by Michal Gallo taký výsledok aj teraz? „Jednoznačne áno, základ je, aby všetky body zostali doma.“

Zdroj: denník Šport