MFK Zemplín po hladkej výhre ide v pohári ďalej

2014-08-27 12:00:00

V Štrbe zvíťazili Michalovčania jednoznačne 5:0, trikrát sa presadil Erik Streňo, raz Hector Tubonemi a Martin Regáli.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce splnili úlohu favorita vo svojom úvodnom súboji v pohárovej súťaži Slovnaft Cup, keď na ihrisku štvrtoligovej Štrby zvíťazili vysoko 5:0 (2:0) a postúpili do tretieho kola pohára, v ktorom narazia na nováčika Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová.

Od prvých sekúnd duelu bolo jasné, kto bude pánom na ihrisku. Domáci sa zamerali iba na defenzívu, Michalovčania mali podľa predpokladov hru vo svojej réžii, ale kombináciu im sťažoval náročný terén, ktorý bol po daždi podmočený. V úvodnej štvrťhodine mohli Podtatranci dvakrát inkasovať, avšak Streňo raz namieril iba do žrde a na druhý pokus do brvna. Do tretice mu to však v 38. minúte vyšlo a Zemplínčania viedli. V samom závere prvého dejstva hry dostali domáci lacný gól do šatne, ktorý im strelil opäť Streňo - 0:2.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, druholigista kontroloval priebeh duelu a krátko po návrate zo šatní zrazil Štrbu definitívne do kolien tretím gólom Streňo, ktorý si tak na svoje konto pripísal čistý hetrik. Štvrtý michalovský gól zaznamenal striedajúci Tubonemi a upravil už na 0:4. Ten istý hráč mal v ďalšom priebehu ešte dve dobré príležitosti na skórovanie, ale úspešný už nebol. Hostia na ihrisku dominovali a súpera nepustili do žiadnej gólovej šance. Gólovú bodku za stretnutím dal v záverečnej štvrťhodine Regáli a spečatil tak jednoznačné víťazstvo MFK Zemplín.

ŠK Štrba - MFK Zemplín Michalovce 0:5 (0:2)

Góly: 38., 44. a 50. Streňo, 65. Tubonemi, 79. M. Regáli

Rozhodoval: Kakaščík - 250 divákov

ŠK: Konček (58. Liptaj) - M. Michalík (46. T. Rusnák), M. Macko, M. Palguta (63. Hudáč), Miženko - Mlynár, Ďurán, Kšenzakovič, Hurajt - T. Sabo - Levocký

MFK ZEMPLÍN: Raška - L. Jacko, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Calvo (46. Morlacchi), A. Leško (68. M. Koscelník), M. Regáli - Streňo (56. Tubonemi)

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Tréner František Šturma: "Od začiatku sme boli aktívnejším tímom, súboj sa však hral na veľmi náročnom teréne, keď v strede ihriska stála voda. V úvode sme nastrelili dvakrát konštrukciu brány Erikom Streňom, ktorý však potom v závere polčasu strelil dva góly a po prestávke ďalší tretí. V druhom polčase domáci odchádzali fyzicky, prakticky celých 45 minút sme odohrali na ich polovici. Sme radi, že sa nikto nezranil a postúpili sme do ďalšieho kola Slovnaft Cupu. Príležitosť dostali aj hráči, ktorí hrávajú v prvom tíme menej, ani jeden z nich nesklamal. Teší ma aj to, že sa strelecky presadil Erik Streňo, takisto aj Hector Tubonemi, pre ktorého to bol vôbec prvý štart za A-mužstvo. Skóroval aj ďalší útočník Martin Regáli, takže som rád, že sa vytvorila v tíme zdravá konkurencia."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Zvolen (6. kolo)

Nedeľa 7. septembra o 15.30 hod.: Trebišov - Michalovce (7. kolo)

Sobota 13. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Lokomotíva Košice (8. kolo)