V ťažkých podmienkach vydolovali body hostia

2014-08-25 12:00:00

Giraltovce vyťažili z minima maximum, úvod sezóny im vyšiel nad očakávanie. Naopak, Michalovčanom sa nedarí.

Rezerva druholigových Michaloviec stále čaká na prvé body z domáceho ihriska. Hráči MFK Zemplín neuspeli ani v súboji s Giraltovcami, ktorým podľahli najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0). Hrdinom hosťujúceho Slovana sa stal Matúš Digoň, ktorý dvadsať minút pred koncom rozhodol o triumfe svojho celku.

Vyhral šťastnejší

Stretnutie sa hralo na veľmi náročnom teréne na hranici regulárnosti, keďže v metropole Zemplína včera od skorých ranných hodín výdatne pršalo. A podmáčané ihrisko viac vyhovovalo hosťom, ktorí sa zamerali na pozornú defenzívu a brejky. „Podmienky boli pre oba tímy rovnaké. Bol to bojovný zápas o jednom góle. Veľa kvality v ňom nebolo. O našej výhre rozhodla väčšia bojovnosť, domáci boli kombinačne lepší. Možno by súboju viac pasovala remíza, vyhral šťastnejší,“ povedal po záverečnom hvizde autor jediného gólu duelu Matúš Digoň, ktorý sa presadil pohotovou dorážkou po strele Jakuba Verčimáka do žrde. Giraltovčania majú na konte už šesť plusových bodov, čo ich vynieslo na prvé miesto tabuľky. „Nečakali sme taký úvod do sezóny, spokojnosť je veľká. Je to pre nás prekvapenie,“ dodal útočník MFK Slovan.

Stále to isté dookola

Kým Šarišanom sa darí, o michalovskom celku sa to povedať nedá. Prehral už štvrtý duel za sebou a v treťoligovom pelotóne klesol na trinástu priečku. „Ťažko hodnotiť taký zápas. Hralo sa na ťažkom teréne, ale na ten sa vyhovárať nemôžeme, pretože aj súper hral na rovnakom. Stretnutie bolo podobné, ako tie predchádzajúce – my hráme, nedáme góly a súper nás zato potrestá. Opäť sme hrali na jednu bránu, hostia iba bránili a vyrážali do brejkov. Jeden im vyšiel a majú tri body. V poslednom období sa na nás lepí veľa smoly. Verím, že konečne začneme bodovať,“ skonštatoval stredopoliar MFK Zemplín Stanislav Danko.

Zdroj: denník Korzár