Čaká na dobrú ponuku, prednosť dáva zahraničiu

2014-08-21 12:00:00

Marián Kelemen je bez klubu, pripravuje sa s Michalovcami. Verí, že už čoskoro niekde zakotví.

Už nejaký ten týždeň vídavame na tréningoch druholigových futbalistov Michaloviec zarezávať aj skúseného brankára Mariána Kelemena, ktorý je momentálne bez angažmánu. Naposledy pôsobil u našich severných susedov v Poľsku, kde obliekal dres účastníka tamojšej najvyššej súťaže Slasku Vroclav. Boli sme zvedaví, ako to s jeho budúcnosťou vyzerá, a či náhodou neplánuje návrat do rodného hniezda.

Udržiava sa v kondícii

Michalovský odchovanec ukončil svoje pôsobenie v Slasku po skončení uplynulej sezóne. „V Poľsku som sa nedohodol na novej zmluve, ktorá mi bola ponúknutá, avšak spoločnú reč sme nenašli,“ ozrejmil dôvody odchodu z Vroclavu M. Kelemen, ktorý pri Odre strávil štyri a pol roka. „Pôsobenie v tomto klube hodnotím len kladne, odchytal som tam vyše 130 zápasov, podarilo sa mi raz skórovať, získal som poľský titul, jedenkrát sme boli druhí aj tretí, hrali sme európske poháre. Takže je spokojnosť,“ pokračoval 34-ročný gólman. Keďže zostal bez klubu, Zemplínčania mu umožnili trénovať s ich druholigovým A-mužstvom. „Aj minulosti som sa zvykol s Michalovcami pripravovať. Udržiavam sa v kondícii, sú tu veľmi dobré podmienky aj tréningy, som stále v kontakte s loptou, čo je veľké plus.“ S brankárskymi „parťákmi“ Martinom Raškom a Matúšom Kirom sa mu trénuje veľmi dobre. „Rašo má veľa skúseností z profesionálneho futbalu, Kiri je mladý perspektívny gólman. Som rád, že môžem s nimi zarezávať,“ uviedol.

Je trpezlivý

M. Kelemen toho vo svojej kariére preskákal už viac než dosť, okrem Slovenska (1. FC Košice, Bardejov, Trenčín, Slovan) a Poľska pôsobil aj v Holandsku (Breda), Turecku (Bursaspor), Lotyšsku (Ventspils) či Španielsku (Tenerife, Vecindario, Numancia). Z rodného hniezda „odletel“ pred dvadsiatimi rokmi, neplánuje teraz návrat? „Stále sa cítim mlado, preto rád by som ešte pokračoval v zahraničí. Na niečom sa pracuje, uvidíme, ako to dopadne,“ odvetil. Väčšina súťaží v Európe sa už rozbehla, avšak Michalovčan stále nikde nezakotvil. „Som trpezlivý. Chcem mať ohľadom svojej budúcnosti jasno čím skôr, no na druhej strane nikde sa neplaším. Musí prísť ponuka, ktorá bude dobrá a ja pevne verím, že príde čoskoro. V prvom rade musím trénovať a byť v kondícii, lebo nikdy neviete, kedy sa niečo neobjaví. Všetko sa môže zmeniť zo dňa na deň, či z hodiny na hodinu,“ uzavrel debatu M. Kelemen.

Zdroj: denník Korzár