Michalovce siahali proti Barcelone na remízu

2014-08-20 12:00:00

Ešte necelú štvrťhodinu pred koncom bol stav nerozhodný, záver však lepšie zvládli Katalánci.

Dorastenci španielskeho veľkoklubu FC Barcelona úspešne vstúpili do turnaja Michalovce Cup 2014, keď vo výbornej atmosfére zdolali domáci MFK Zemplín 3:1 (1:1) a do tabuľky svojej skupiny si pripísali prvé tri body. „Blaugranas“ triumfovali nielen v zápase, ale aj v dodatkových pokutových kopoch, v ktorých vyhrali 3:2.

Otvorený výsledok

Podľa očakávania mali počas celého zápasu navrch hráči zo Španielska, domáci sa zamerali viac na defenzívu, z ktorej sa snažili vyrážať do rýchlych protiútokov. „Bol to dobrý súboj, ktorý sa hral vo vysokom tempe. Nečakali sme, že budeme tak dlho bojovať o dobrý výsledok, ale v kútiku duše sme verili, že môžeme vysokého favorita potrápiť, čo sa nám aj podarilo. Škoda, že sme nedosiahli na bod, ale tento duel nám dal veľmi veľa,“ skonštatoval po záverečnom hvizde michalovský útočník Marek Zlacký.

Gól si užil

Práve tento hráč sa postaral o jediný gólový moment MFK Zemplín, keď v 21. minúte po skrumáži pred barcelonskou svätyňou vyrovnával na 1:1. „Gól do siete Kataláncov chutil výborne, snažil som sa ho užívať, predsa len prekonať brankára z takého skvelého klubu sa nepošťastí každému. Som rád, že práve mne sa ho podarilo prekonať,“ poznamenal M. Zlacký, ktorý prišiel do Michaloviec v zime z neďalekého Humenného.

Zdroj: denník Korzár