Michalovského nováčika trápi veľký lazaret

2016-04-15 12:00:00

Zranení sú siedmi hráči, z Lokomotívy Košice museli stiahnuť Adriána Leška a Michala Galla.

Nováčik najvyššej futbalovej súťaže MFK Zemplín Michalovce bude mať v najbližších dňoch náročnejší program ako obvykle, pretože ho čaká „anglický“ týždeň. Zajtra nastúpi v Myjave, hneď v utorok privíta Dunajskú Stredu a na ďalšiu sobotu pocestuje do Ružomberka. Pred súbojmi s kvalitnými súpermi niet trénerom žlto-modrých čo závidieť, pretože listina maródov sa rozrástla o ďalších hráčov.

Musia sa s tým vyrovnať

Už proti Zlatým Moravciam nemohol kormidelník Stanislav Griga rátať so službami Khubutiu (problémy so slabinami), Lukiča (zlomený malíček na nohe), Tótha (natiahnutý sval) a Serečina (choroba), ku ktorým treba prirátať aj dvojicu Turík - Regáli, ktorí dlhodobo pauzujú pre problémy s platničkami. Serečin síce už opäť trénuje, ale sval si natiahol Podhorin a Savvidis si privodil oveľa horšie zranenie – zlomil si nohu! „Je to nepríjemné, zvlášť teraz, keď nás čakajú tri zápasy v priebehu ôsmich dní, ale musíme sa s touto situáciou vyrovnať. Savvidis si zlomil nohu na utorkovom tréningu po nevinne vyzerajúcom súboji. Je to škoda, lebo v posledných dvoch týždňoch sa ukazoval v dobrom svetle. Zo začiatku mal problémy s terénmi či aklimatizáciou, teraz však bol oveľa viac použiteľný,“ povedal Stanislav Griga.

Trénovali zakončenie

Michalovčania na nelichotivú situáciu v kádri okamžite zareagovali povolaním Adriána Leška a Michala Galla z košickej Lokomotívy, ktorá je farmou fortunaligistu. „Obaja sú našimi hráčmi a zapojili sa do tréningového procesu, aby boli pripravení zasiahnuť do hry.“ Podľa Grigu vyskladať základnú jedenástku na Myjavu nebude problém, „ale nemáme toľko variant a hráčov, ktorí budú môcť naskočiť do zápasu a niečo zmeniť. To je nepríjemné,“ vyjadril sa. Zemplínčania budú mať zajtra dočinenia s tímom, ktorý je síce v tabuľke na treťom mieste, ale na jar sa takisto strelecky trápi a dal iba štyri góly, teda o jeden menej ako nováčik. „Môže to byť zápas o jednom góle, ale nemusí. Myjava veľmi dobre spevnila svoje zadné rady Ostojičom a Machovcom. Je to kompaktné mužstvo, ktoré hrá na výsledky,“ skonštatoval Griga. Jeho zverenci v poslednom zápase vyhoreli v koncovke, zamerali sa preto v tréningovom procese na túto činnosť? „Áno, zakončeniu a streľbe sme sa venovali viac ako inokedy, ale za týždeň sa to vyriešiť nedá. Všetko je to v hlavách hráčov,“ dodal michalovský lodivod. 

Zdroj: korzar.sk