Michalovčania si doma poradili s juniormi Trnavy

2014-05-17 12:00:00

Nováčika súťaže zdolali najtesnejším rozdielom 2:1, keď o góly v sieti Spartaka sa postarali Hamuľak a Janič.

V sobotňajšom stretnutí 31. kola druhej ligy si A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce poradilo na vlastnom ihrisku s juniormi Spartaka Trnava 2:1 (2:0).

Najnižšia návšteva na michalovskom štadióne v tejto sezóne videla dobrý futbal. Kým v uplynulom zápase v Bardejove domáci zaspali úvod, tentoraz si naň dali pozor a dokonca sa im rýchlo aj podarilo otvoriť skóre duelu. V 13. minúte bol v pokutovom území faulovaný Kunca, rozhodca Sedlár ukázal na biely bod a najlepší strelec súťaže Hamuľak penaltu bezpečne premenil - 1:0. O niekoľko minút nato poslal nepríjemný center do šestnástky Kunca, ale obrana hostí ho aj so šťastím odvrátila do bezpečia. Tesne pred uplynutím polhodiny hry zastavil pred šestnástkou Banovič Gamkrelidzeho iba za cenu faulu a Zemplínčania mali výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti. K lopte sa postavil kapitán Janič a krásnou strelou do šibenice zvýšil domáci náskok na 2:0. V 35. minúte zahrávali priamy kop aj Trnavčania, strelu Banoviča však zneškodnil pozorný Kira, tak sa prvý polčas skončil zaslúženým dvojgólovým vedením domácich.

Po zmene strán začali "Bíli andělé" aktívnejšie a v 50. minúte technický priamy kop Remeňa minul michalovskú svätyňu. O dve minúty nato mali hostia ešte väčšiu šancu na zníženie: po centri z pravej strany sa lopta dostala až ku zadnej žrdi, kde stál úplne voľný Paldan, ale skvelý Kira mu skórovať nedovolil, pretože výborným zákrokom mu šancu zmaril. V 61. minúte zahrával Spartak ďalšiu štandardku, Banovič však poslal loptu len do náručia Kiru. O šesť minút nato sa v tutovke ocitol Hamuľak, ktorého však vychytal Strapák. V záverečnej štvrťhodine hry hostia pridali a odmenou zato im bol gól Galbu, ktorý po centri z pravej strany hlavou znížil na 2:1. V 83. minúte podnikli domáci rýchly protiútok do otvorenej obrany Trnavy, Hamuľak našiel Morlacchiho, ale s jeho pokusom si Strapák poradil. Hostia už s výsledkom nedokázali nič urobiť, preto s metropoly Zemplína odišli s prázdnymi rukami.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava juniori 2:1 (2:0)

Góly: 14. M. Hamuľak (11 m), 30. L. Janič - 76. Galba

ŽK: 35. Grič, 75. M. Hamuľak - 29. P. Banovič, 39. Richnák, 56. M. Rehák, 63. Galba, 89. I. Paldan, 90. M. Mečiar

Rozhodoval: Sedlár - 275 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Gamkrelidze, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - S. Danko (79. Morlacchi), Grič, L. Janič - D. Kunca (90. Čapek), M. Hamuľak, Bayón (66. M. Regáli)

FC SPARTAK jun.: Strapák - M. Rehák, P. Banovič, I. Paldan, M. Mečiar - L. Remeň, Tomovič - D. Ujlaky (76. Fuják), Richnák, Galba - Kayembe (64. A. Pavlík)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 25. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Šamorín (32. kolo)

Sobota 31. mája o 17.00 hod.: Šaľa - Michalovce (33. kolo)