Janočkova tretia nepremenená penalta

2014-05-13 12:00:00

Ešte jeden návrat k derby v Bardejove, hlasy trénerov Kicu a Dudu, aj hráčov Molčana a Janočka.

V 30. kole druhej futbalovej ligy sa za lídrom tabuľky a postupujúcou Podbrezovou zvádzal súboj na diaľku o ďalšie dve medailové umiestnenia. Bude pokračovať ešte tri kolá, ktoré rozhodnú o tom, kto skončí na druhom až štvrtom mieste. Partizán Bardejov po výhre nad MFK Zemplín Michalovce 2:1 má prijateľné vyžrebovanie, hrá v Šamoríne, doma so Šaľou a súťaž uzavrie v Dubnici nad Váhom. Šláger kola v podobe východniarskeho derby, žiaľ, neprilákal fanúšikov, no tí čo prišli, videli nielen tri góly, niekoľko vydarených akcií či individuálnych výkonov na oboch stranách, no aj nepremenený pokutový kop hostí, keď výborným zákrokom brankár Dušan Molčan podržal mužstvo.

Vydarený úvod

Domáci v priebehu piatich minút  dvakrát poslali loptu do siete Michaloviec, čo neočakával ani ten najlepší optimista. Veď doma je to väčšinou o nevyužitých príležitostiach pri úvodnom tlaku. Tentoraz sa zámer domácim vydaril nadmieru, s čím bol spokojný aj tréner Rastislav Kica: ”V úvode sme zaskočili súpera, dali dva vydarené góly. Od tohto momentu sme sa uspokojili, prišlo zranenie Bereckého a po jeho striedaní aj zmeny v rozostavení. Narušila sa nám koncepcia, no napriek tomu, že hostia boli častejšie pri lopte, vypracovali sme šance na pokojnejšie víťaztvo. Molčan chytil pokutový kop, podržal nás.” Tréner Michaloviec Ondrej Duda označil úvodnú 20–minútovku za rozhodujúcu, po ktorej sa im už nepodarilo ani vyrovnať: ”Zaspali sme, no potom sme boli lepší. Z tlaku bol aj pokutový kop, ktorý Janočko nepremenil. Bol to dobrý zápas, no mali sme si odniesť aspoň bod.“

Molčanova paráda

Hostia sa druhom polčase vehementne snažili vyrovnať a po jednej strele sa lopta zastavila na vrchnej časti tela Vladimíra Andraščíka, rozhodca posúdil, že to bola ruka a bez zaváhania ukázal na biely bod. Loptu si postavil skúsený Vladimír Janočko, jeho pokus na vyrovnanie domáci brankár kryl, strela bola slabá, no dobre umiestnená: "Ťažko sa otáčajú zápasy z 0:2, aj keď sme mali šance a ja som nepremenil pokutový kop. Lopta bola trochu v diere, kopol som to do svojej strany, no dnes som nemal šťastie. Zatiaľ som všetky v Michalovciach premenil. V kariére už to bola tretia, myslím, že doteraz v Austrii a v Grécku. Bola by to minimálne zaslúžená remíza.” V 79. min. stál zoči–voči Janočkovi na bránkovej čiare Dušan Molčan a len málokto veril, že to nebude vyrovnávajúci gól od tak skúseného exekútora. ”Raz je to o šťastí, inokedy smola, keď hráč oklame brankára. Mne to dnes vyšlo a som rád, že to zachránilo tri body. Pred kopnutím som ešte nebol rozhodnutý čo urobím, potom som naňho pozrel, vedel som, že je pravák, tak asi skôr bude dávať po mojej pravej ruke. Vyšlo mi to, poteší, keď sa mi to podarí.”

Zdroj: denník Korzár