MFK Zemplín si doma poradil so Sencom

2014-05-03 12:00:00

Súpera od Seneckých jazier porazil 2:0, keď o oba presné zásahy v jeho sieti sa postaral kanonier Michal Hamuľak.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce zvíťazilo v súboji 29. kola na domácom ihrisku nad Sencom 2:0 (1:1) a vrátilo sa na druhú priečku tabuľky, keďže Prešov neuspel v Šali.

V chladnom a veternom počasí začali lepšie domáci, ktorých mohol už v 10. minúte poslať do vedenia Čapek, ale ten po peknej Caballerovej uličke zoči-voči brankárovi Kostolanskému neuspel. Po štvrťhodine hry pohrozili aj hostia, keď z otočky vystrelil Brčák, avšak Raška bol na mieste. V 29. minúte sa k strele z vyše 30 metrov odhodlal kapitán Janič a Kostolanský ju s veľkou námahou vytlačil na rohový kop. Ten následne rozohral na krátko práve Janič s Bayónom a po ňom sa zblízka presadil najlepší strelec súťaže Hamuľak - 1:0. Dvanásť minút po tomto góle prišiel ďalší dôležitý moment duelu: po druhej žltej karte musel predčasne pod sprchy Senčan Bedecs a začala sa tak domáca presilovka o jedného muža. Tesne pred koncom prvého polčasu zahral priamy kop Janič a Bayón v ťažkej pozícii zakončil zo šestnástky tesne nad.


Po zmene strán mali pochopiteľne navrch domáci, keďže hrali presilovku, ale v 58. minúte mohol senecký celok vyrovnať, avšak priamy kop Turčáka smerujúci k žrdi vyrazil pozorný Raška. O dve minúty nato poslal do hosťujúcej šestnástky prízemný center Šimčák, lopta prešla cez celú päťku, až ju napokon na roh odvrátil Molnár. V 64. minúte to z obrovskej diaľky skúšal z priameho kopu Hlavatovič, Raška si s jeho strelou poradil. O desať minút nato vyrazil aj nebezpečný trestný kop Turčáka. V 81. minúte vypálil domáci Perez, Senčana Molnára trafil do ruky, a keďže ten bol vo vlastnej šestnástke, rozhodca nariadil pokutový kop. Previnilcovi zároveň ukázal žltú kartu, ktorá bola jeho druhou v zápase, takže uvidel aj červenú. Penaltu bezpečne premenil Hamuľak a upravil tak na konečných 2:0 pre michalovský tím.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:0 (1:0)

Góly: 30. a 83. M. Hamuľak (druhý z 11 m)

ŽK: 22. Perez, 90. V. Janočko - 33. F. Molnár, 37. Bedecs, 59. Hlavatovič, 69. Huszár

ČK: 42. Bedecs, 81. F. Molnár (obaja Senec)

Rozhodoval: Očenáš - 535 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero (17. Podhorin), Šimčák - S. Danko (74. V. Janočko), Bayón, L. Janič - D. Kunca, M. Hamuľak, Čapek (69. Gamkrelidze)

ŠK SFM: Kostolanský – Hlavatovič, Bedecs, Trajcsik, F. Molnár – Hílek – Bezák, A. Urban (46. Huszár), Turčák, Pomichal (63. Klokner) – A. Brčák

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. mája o 16.30 hod.: Bardejov - Michalovce (30. kolo)

Sobota 17. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Trnava juniori (31. kolo)

Nedeľa 25. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Šamorín (32. kolo)