Do tretice by už doma radi zabodovali naplno

2014-05-03 12:00:00

Na michalovskom trávniku dnes nastúpi Senec, navrátilec do zostavy Kunca chce konečne pretrhnúť streleckú smolu.

Osud to zariadil tak, že v priebehu dvoch dní sa dva michalovské tímy stretnú s rovnakým súperom. Včera podvečer mali dočinenia so Sencom hádzanárky Iuventy, dnes sa s celkom od Seneckých jazier stretnú futbalisti MFK Zemplín. Tí po minulotýždňovej prehre u lídra a už takmer istého postupujúceho v Podbrezovej klesli v tabuľke na tretiu priečku, keď ich zaváhanie využil Prešov. Dnes sa môžu na strieborný stupienok vrátiť, avšak iba vtedy, ak Senec zdolajú a Tatran nevyhrá v Šali. Zápas pri Laborci má úvodný výkop o 19.30 hod.

Treba na nich vybehnúť

ŠK SFM Senec patrí k mužstvám, ktoré to na žlto-modrých vedia. Veď od roku 2010 na michalovskom trávniku až štyrikrát dokázal zabodovať naplno, až v uplynulej jeseni po dlhšom čase odchádzal zo Zemplína porazený. „Proti Sencu sa nám nikdy nehralo ľahko, ale myslím si, že teraz nemá takú silu ako v minulosti, dokonca u nás nastúpi bez potrestaného kapitána Polgára, ktorý je dôležitým článkom v ich zostave. Verím, že to dnes zvládneme,“ rozhovoril sa Michalovčan Dominik Kunca. „Očakávam, že tak ako väčšina tímov k nám prídu hrať zo zabezpečenej obrany. Spoliehať sa budú hlavne na štandardky, keďže majú vysokých hráčov. Keď však na nich od úvodu vybehneme a budeme ich napádať, tak všetky body zostanú doma.“ Nedobytné michalovské hradby však v apríli mierne povolili, keď zverenci trénera Ondreja Dudu zakopli s Liptovským Mikulášom (0:1) a Prešovom (1:1). „Už by sa patrilo konečne vyhrať doma, verím, že do tretice sa nám to podarí. Chceme odčiniť tieto zaváhania,“ uviedol D. Kunca.

Zlepšiť ofenzívu

Rodák zo Strážskeho pred týždňom iba prvýkrát v jarnej časti nastúpil v základnej zostave MFK Zemplín, keď na ihrisku pobudol do 80. minúty. So svojím výkonom na Horehroní však spokojný nebol. „Na mojom výkone ešte bolo badať, že som po zranení, ale bolo to spôsobené aj tým, že sme hrali proti kvalitnému súperovi, ktorý veľmi dobre bránil a vpredu sme sa ťažko presadzovali. V ofenzíve sme sa vôbec nepresadili,“ tvrdil 22-ročný útočník, podľa ktorého bude treba proti Sencu najviac zlepšiť práve ofenzívnu činnosť. „V Podbrezovej sme poriadne ani neohrozili brankára. Doma musíme jednoznačne hrať lepšie v útoku, tak, aby sme potešili oko diváka.“ Zemplínčania sa pasujú ešte s jedným problémom, a ten ich sprevádza od začiatku sezóny – často inkasujú v záverečných minútach. „Kvôli tomu sme prišli už veľakrát o body, aj v posledných dvoch domácich zápasoch sme dostali góly v samom závere. Neviem, čím to je, či slabšou koncentráciou, alebo chýbajúcimi skúsenosťami, keďže máme mladý tím. Musíme si nato dať pozor, tréneri nás stále upozorňujú, že zápasy sa zvyknú rozhodovať v poslednej desaťminútovke,“ uzavrel D. Kunca.

Zdroj: denník Korzár