U lídra neprekvapili, zlyhali v agresivite

2014-04-29 12:00:00

Michalovčania vyšli v jari prvýkrát vonku naprázdno, v Podbrezovej prehrali o dva góly.

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa v šlágri 28. kola druhej ligy zabodovať nepodarilo. Na ihrisku ŽP Šport Podbrezová, prvého mužstva tabuľky, ktoré je už takmer oboma nohami v najvyššej súťaži, prehrali po priemernom výkone 0:2 (0:1) a zaknihovali tak len svoju prvú porážku na súperovej pôde v jarnej časti. Ich zaváhanie využil prešovský Tatran, ktorý poskočil na druhé miesto, Zemplínčania klesli na tretiu pozíciu.

Málo šancí

Michalovskí hráči sa na Horehroní držali vyše polhodinu. Osem minút pred koncom prvého polčasu sa domácim podarilo otvoriť skóre, keď sa presadili po štandardnej situácii. „Po Greškovom priamom kope Grič neustrážil Kupčíka, ktorý sa hlavou nemýlil. Práve Grič mohol ešte predtým skórovať, ale vystrelil tesne vedľa. V druhom polčase sme si strelili vlastný gól, keď loptu za Rašku nešťastne poslal Gallo. Potom mohol znížiť Bayón, ale neuspel. Celkovo to bol slabší zápas, na oboch stranách bolo málo šancí, domáci boli agresívnejší a preto zaslúžene vyhrali,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Ondrej Duda, ktorý sa musel v Podbrezovej zaobísť bez dvoch zranených hráčov – najlepšieho strelca súťaže Michala Hamuľaka a kapitána tímu Lukáša Janiča. „Určite ich strata bola citeľná, jeden je konštruktívny hráč, druhý zase strelec. Na Hamuľakovej pozícii nastúpil Bayón, ktorý nesklamal,“ uviedol O. Duda.

Nevyhrávali súboje

Kormidelník mužstva od Laborca bol po vystúpení u najlepšieho celku súťaže sklamaný predovšetkým z toho, že jeho zverenci nehrali agresívne. „Nevyhrávali sme súboje. Na tom musíme popracovať, ak nebudeme agresívni, tak potom nemôžeme pomýšľať na lepšie výsledky. Toto je momentálne náš najväčší problém, ktorý sa budeme snažiť odstrániť. V ofenzíve sme toho tiež veľa nevymysleli, naši útočníci sa báli hrať smerom dopredu,“ hovoril O. Duda, ktorý opäť sledoval zápas iba z tribúny, pretože si ešte odpykával trest za vykázanie z lavičky v domácom súboji s Liptovským Mikulášom. Avšak už poslednýkrát, keďže od disciplinárky dostal stopku na tri duely, a tie si už odstál. V najbližšom meraní síl, ktoré odohrajú žlto-modrí v sobotu doma proti Sencu, tak už môže koučovať svoj tím priamo zo striedačky. „V Podbrezovej aj predtým v Dolnej Ždani som sedel na tribúne v tesnej blízkosti lavičiek, takže nejaké pokyny som mužstvu mohol dať. Ale som rád, že už sa vraciam na lavičku,“ uzavrel. 

Zdroj: denník Korzár