Starší dorastenci doma iba remizovali

2014-04-26 12:00:00

S MFK Košice sa rozišli zmierlivo po výsledku 1:1, jediný gól za náš celok zaznamenal Tomáš Kolesár.

Starší dorastenci odohrali v sobotu napoludnie na vlastnej pôde súboj 21. kola Dôvera I. ligy U19 s MFK Košice. Vo východniarskom derby sa zrodila remíza 1:1 (1:1) a oba tímy dohrávali o jedného hráča menej.

Vstup do zápasu mali lepší hostia, keď už v piatej minúte po centri Kutáka z pravej strany michalovskí zadáci nechali v pokutovom území úplne voľného Vozára, ktorý strelou z prvej prekonal gólmana Dovbu - 0:1. Domáci sa snažili vyrovnať a rýchlo sa im to aj podarilo, v 21. minúte Zemplínčania pekne zakombinovali na pravom kraji ihriska, Tóthov center našiel Tomáša Kolesára a ten tvrdou strelou nedal brankárovi Vaškovi žiadnu šancu - 1:1. O osem minút nato udrel v súboji bez lopty autor otváracieho gólu Vozár domáceho Ilinja a z rúk rozhodcu Kakaščíka uvidel červenú kartu. Začala sa tak michalovská presilovka, Košičania sa stiahli do defenzívy, cez ktorú sa domáci presadzovali len veľmi ťažko. Gól sa im vsietiť nepodarilo, dokonca v 68. minúte musel predčasne pod sprchy aj Ďurik a pomer síl na ihrisku sa vyrovnal. Keďže gól potom nevsietili ani hostia, zrodila sa v derby remíza 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 1:1 (1:1)

Góly: 21. T. Kolesár - 5. L. Vozár

ČK: 68. Ďurik - 29. L. Vozár

MFK ZEMPLÍN: Dovba - Ďurik, D. Horňák, M. Kolesár, Lechman - L. Tóth, Ilinjo, Micovčák (79. J. Kiss) - T. Kolesár (74. J. Andrejko), A. Leško, Vajs (70. Mikovčík)

Ostatné výsledky 21. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete súťaže TU.

Najbližšie majstrovské stretnutie odohrajú Michalovčania vo štvrtok 1. mája o 12. hodine na ihrisku AS Trenčín.