Všetci sa zhodli: bod si zaslúžili obaja

2014-04-22 12:00:00

V derby sa zrodila remíza, proti ktorej nikto nenamietal. Michalovciam opäť „pomohol“ vlastencom Petráš, opäť však inkasovali doma v samom závere.

Aj po víkendových súbojoch 27. kola zostalo na čele druholigového pelotónu všetko po starom. Vedúce kvarteto si body podelilo, keď Bardejov remizoval s Podbrezovou 0:0 a Michalovce s Prešovom 1:1. Práve tento súboj medzi dvoma východniarskymi rivalmi pútal najväčšiu pozornosť, lebo v ňom išlo aj o druhé miesto tabuľky. A obe mužstvá potvrdili, že právom im patria vrchné priečky, lebo divákom ponúkli kvalitné futbalové divadlo.

Nepremieňajú šance

Celok z metropoly Šariša v prvom polčase domácich prevýšil v strede poľa, kde bol agresívnejší aj kombinačne lepší. Paradoxne však väčšie gólové príležitosti si vypracoval až vo viac vyrovnanom druhom dejstve hry, za bezgólového stavu vychytal brankár Martin Raška Petra Katonu a Lukáša Hrušku. „Domáci gólman svoj tím podržal, ale aj náš brankár Denis Barát toho dosť pochytal. So strieľaním gólov máme problémy, nepremieňame veľa šancí. Vo väčšine zápasov máme navrch ako súper, aj proti Podbrezovej sme mali, ale niekedy tam chýba tá čerešnička na torte v podobe gólov,“ povedal po stretnutí asistent trénera 1. FC Tatran Stanislav Varga a doplnil: „Bolo to kvalitné derby so šancami na oboch stranách. Musím mužstvo pochváliť zato, že dokázalo vyrovnať. Remíza je úplne zaslúžená.“ Prešovčania strelili v sobotu oba góly, ale nevyhrali, lebo stopér Peter Petráš skóroval do vlastnej siete. Pikantné je, že vlastenca si v Michalovciach dal aj v jeseni, ale vtedy bol gól pripísaný Hamuľakovi. „Aj v iných ligách si hráči dávajú vlastné góly, každý obranca, ktorý si nedal vlastenca, nie je obranca,“ zasmial sa S. Varga.

Dobré úvody polčasov

Aj na opačnej strane zhodnotil duel asistent trénera, pretože obaja hlavní - domáci Ondrej Duda aj hosťujúci Jozef Kostelník - sledovali zápas iba z tribúny, lebo od disciplinárky dostali zákaz viesť mužstvo z lavičky. Anton Šoltis videl derby takto: „V úvodných minútach oboch polčasov sme mali veľmi dobré, ale potom predovšetkým v prvom dejstve nám odišiel stred poľa, kde mal Prešov navrch. Nám viazla kombinácia, preto sme sa to cez prestávku snažili nejako zmeniť, či už striedaním alebo dohovorom. To sa nám aj podarilo, v druhom polčase sa na ťažkom teréne hral veľmi dobrý duel, šance sa striedali hore-dole, obaja chceli vyhrať. Dali sme šťastný gól, predtým nás podržal Raška. Mohli sme to vedenie udržať, ale súper si zaslúžil získať bod, lebo aj on mal dosť šancí na skórovanie.“ Tak ako v súboji s Liptovským Mikulášom pred dvoma týždňami, aj teraz vyvolal rozruch striedajúci Dominik Kunca. Opäť po zákroku obrancu padol v pokutovom území. „Hráč mi po zápase povedal, že to bola penalta, lebo keď išiel vystreliť, tak protihráč mu zasiahol nohu, ale rozhodca to posúdil ako posúdil,“ tvrdil asistent trénera MFK Zemplín. 

Zdroj: denník Korzár