V derby s Prešovom sa body delili

2014-04-19 12:00:00

Michalovčania viedli nad Šarišanmi 1:0, hostia však dokázali štyri minúty pred koncom streliť vyrovnávajúci gól.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v sobotňajšom stretnutí 27. kola druhej ligy na domácom ihrisku s prešovským Tatranom 1:1 (0:0) a stále tak figurujú v tabuľke na druhej pozícii.

V úvodných minútach mali aktivitu na svojich kopačkách Michalovčania, ktorí sa už v 4. minúte mohli ujať vedenia, avšak po Caballerovom centri a následnom Bayónovom sklepnutí Janočko z dobrej pozície minul bránu hostí. O dve minúty nato odcentroval Janočko do šestnástky Tatrana a Zbiňovský si hlavou takmer vsietil vlastný gól, loptu však spod brvna skvele vytlačil gólman Barát. S pribúdajúcimi minútami sa čoraz viac osmeľovali aj Prešovčania, ale dlho sa hralo iba medzi šestnástkami. Až v 22. minúte Hruška nebezpečne prihrával z pravej strany do "malého vápna", kde však výborne zasiahol brankár Raška. Krátko nato Janičova rana spoza šestnástky letela nad a na opačnej strane Belejíkov pokus zneškodnil michalovský gólman. V 32. minúte Bayónovu dobrú strelu reflexívne vyrazil Barát, vzápätí bolo horúco aj na druhej strane, keď Poliačekovu nepríjemnú strelu chytil Raška. Prešov mal kombinačne mierne navrch, ale diváci sa gólu v prvom polčase nedočkali.


Aj do druhého dejstva hry vstúpili Michalovce aktívne a už v 47. minúte čerstvý hráč na ihrisku Danko v čistej šanci opečiatkoval iba spojnicu hosťujúcej svätyne. O dve minúty neskôr Zbiňovského strieľaný center tesne minul Raškovu bránu. Po hodine hry sa o slovo prihlásil aj najlepší kanonier súťaže Hamuľak, ktorý unikol po ľavej strane, no namieril iba do bočnej siete. V 65. minúte našiel v pokutovom území domácich Leško Katonu, ktorého v tutovke skvelo vychytal Raška. O päť minút neskôr vytiahol michalovský strážca svätyne ďalší senzačný zákrok: Poliaček tvrdo vystrelil spoza šestnástky, Raška vyrazil loptu iba pred Hrušku a jeho dorážku famózne zlikvidoval. V 76. minúte stihol Šarišanov za nepremenené šance trest v podobe inkasovaného gólu, keď prihrávku Kuncu nešťastne tečoval do vlastnej brány stopér Petráš - 1:0. Hneď potom mohol pridať druhý domáci gól Hamuľak, ale po Kuncovej prihrávke minul bránu. Následne dvakrát nebezpečne strieľal Regáli, avšak nepresne. V 87. minúte po peknej kombinácii hostí padol vyrovnávajúci gól, ktorý zaznamenal Belejík. Východniarske derby tak skončilo zaslúženou deľbou bodov.


MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (0:0)

Góly: 76. vlastný P. Petráš - 87. Belejík

ŽK: 64. Zbiňovský, 81. M. Poliaček (obaja Prešov)

Rozhodoval: Glova - 2 085 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Caballero - V. Janočko, Grič, L. Janič (46. S. Danko) - Gamkrelidze (71. M. Regáli), M. Hamuľak, Bayón (52. D. Kunca)

1. FC TATRAN: Barát - Papaj, P. Petráš, P. Jacko, Zbiňovský – D. Leško (79. J. Dzurík), M. Poliaček, P. Lipták, Luk. Hruška - Katona, Belejík

Zvyšné výsledky 27. kola II. futbalovej ligy:

Senec - Trnava juniori 2:2, Šamorín - Pohronie 2:3, Bardejov - Podbrezová 0:0, Dubnica nad Váhom - Rimavská Sobota 1:2, Šaľa - Liptovský Mikuláš 0:0

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. apríla o 16.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (28. kolo)

Sobota 3. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (29. kolo)

Sobota 10. mája o 16.30 hod.: Bardejov - Michalovce (30. kolo)