Prešovčania na Zemplín s cieľom bodovať naplno

2014-04-18 12:00:00

Už v sobotu sa v Michalovciach uskutoční prestížne derby medzi MFK Zemplín a prešovským 1. FC Tatran. Aká je aktuálna situácia v tábore hostí?

Zdá sa, že druholigoví futbalisti Tatrana Prešov to s ďalšou sériou bez prehry myslia vážne. Po tom, čo ich dlhú šnúru vydarených výsledkov pretrhla Podbrezová, sa zaťali a povedali si, že len tak ľahko sa už neocitnú na štíte súperov. Rukolapným dôkazom bolo uplynulé meranie síl. Šarišské derby napriek nepriaznivým okolnostiam domáci zvládli a Bardejovčania si určite ešte dlho po zápase spytovali svedomie, ako mohli spackať taký sľubne rozbehnutý duel.

Netreba sa báť preskakovať aj také prekážky, akou je dostihová obávaná Taxisova priekopa. Tou futbalovou v tomto prípade bolo, že hostitelia hrali hodinu v početnom oslabení. A stačil im polčas na to, aby zo zdanlivo jednoznačnej záležitosti urobili dramatický nervák s pre nich šťastným koncom. „Nemali sme čo stratiť, nuž sme si povedali, že sa pokúsime o zvrat,“ poznamenal Dávid Leško. Ešte tesne po stretnutí nebolo jasné, či bol autorom víťazného gólu alebo nie. Pôvodne bol označený on, ale neskôr sa to vyjasnilo. Koženú po jeho strele, ktorá smerovala do siete, ešte doťukol Katona. „Neviem, či bola lopta v tej chvíli za čiarou alebo nie, ale to je jedno. Som rád, že som Peťovi pomohol aspoň k tomu, aby neprehral stávku s majiteľom klubu ohľadom počtu jarných zásahov.“ Tak či tak po vyrovnávajúcom ošiali zásluhou Hrušku sa emócie Prešovčanov dostali na maximum. Boli vybičované a hostia už tomu nedokázali čeliť. „Stavili sme na jednu kartu, veď okrem dvoch gólov ešte jeden nám rozhodca neuznal, raz sme trafili žrď a hostia mohli byť radi, že nebol proti nim nariadený aj pokutový kop za ruku Slava Kicu.“

Nuž, takýto priebeh by si fanúšikovia Prešova želali možno stále, lebo sa nenudili. Nepriamo tento zápas  „prezradil“, že v zásobníku Tatrana je omnoho viac, než aktéri dosiaľ vniesli na scénu. Iste si uvedomili, že keď chcú, vedia byť priamočiari a v koncovke efektívni. K tomu pridali tiež značnú dávku agresivity. „Vedeli sme, že iba dôrazom si vynútime nátlakovú hru. Tým sme súpera zaskočili, nedokázal sa z toho vymaniť a zareagovať.“ Bolo to derby, aké má byť, hoci úvodná polhodina neveštila nič mimoriadne. „Zrejme sme príliš vyčkávali. Keby sme vyleteli od začiatku tak, ako po zmene strán, bolo by to určite iné.“ Je to ale už pomaly chronická choroba Šarišanov, že sa nedokážu naplno koncentrovať od začiatku do konca. Táto pripomienka je aktuálna i v súvislosti s nastávajúcim vystúpením v Michalovciach. V jeseni v Zemplíne po dvadsiatich minútach  a dvoch inkasovaných góloch bolo prakticky po zápase. V sobotňajšom derby v rámci 27. kola o 19.30 si zverenci trénera Jozefa Kostelníka chcú dať pozor na podobný „luxus“. V tejto súvislosti hodno spomenúť, že jesenné zahanbujúce prekotenie sa v Bardejove Prešovčania následne viackrát odčinili vrátane uplynulej výhry nad týmto rivalom a rovnako nemienia dopustiť, aby sa v súperení s MFK Zemplín história znovu opakovala. „Nebolo by dobré, keby sme si obrovskú radosť, ktorú nám urobil ostatný výsledok, skalili nasledujúcim nekvalitným vystúpením. Vždy je o čo hrať, nie je ťažké motivovať sa. Vlani sme ešte neboli takí skonsolidovaní ako teraz a určite si aj viac veríme. Ideme tam so zámerom naplno bodovať,“ dodal Dávid Leško. Nuž, pokiaľ to Tatran myslí seriózne s 2. priečkou, nemal by prehrať, lebo inak by sa mu tiež táto méta viac vzdialila.

Zdroj: denník Korzár