Príprava mladších dorastencov U17 v skratke

2014-03-05 12:00:00

Táto veková kategória otvorí futbalovú jar v michalovskom klube, prvý zápas odohrá vo štvrtok o 12. hodine proti Podbrezovej.

U17

Tréner Adrián Devečka hovorí...

...o príprave

"Môžem s ňou vysloviť spokojnosť. Všetko išlo bez problémov, prialo nám počasie. Takú teplú zimu si nepamätám, mohli sme trénovať na dobrých ihriskách. Borili sme sa chorobami, kvôli ktorým nám na dlhší čas vypadli opory z defenzívy Adam Kuľha a Adam Halagan. Tí nám budú chýbať aj v úvode jari. Prežili sme aj akési chrípkové obdobie, kedy nám kvôli chorobám niekoľko dní stále chýbali nejakí hráči. Odohrali sme spolu osem prípravných súbojov, v ktorých sa nám darilo strelecky. Niektoré súboje nám vyšli veľmi dobre."

...o kádri

"Keďže som k družstvu prišiel až teraz v zime, musel som sa s chlapcami zoznámiť. Zistil som, že trénovať prípravkárov, ktorých som mal predtým, a túto kategóriu, je iné. S chlapcami vo veku 16-17 rokov už trošku máva puberta, niektorí neberú futbal vážne. K starším dorastencom boli preradení Jozef Vajs, Martin Kolesár a Michal Janočko, naopak, z U16 sme vytiahli Stanislava Masnicu, Petra Kolesára a Róberta Kiša. Hlavne Kolesár sa veľmi dobre adaptoval a môže byť solídnou náhradou za Vajsa. Zo Stropkova k nám prišiel stopér Jakub Kimák, ktorý však v jeseni hosťoval v Podbrezovej. V prvom zápase proti bývalému klubu však za nás nenastúpi, lebo má kartový trest. Príjemne ma prekvapil brankár Nikolas Kačurik, ktorý ak takto bude pokračovať, tak môže z neho vyrásť dobrý brankár."

...o cieľoch

"Chceme hrať technický futbal s držaním lopty, aby sme na ihrisku dominovali a dávali veľa gólov. Tým, že budeme hrať útočne, tak môžu vzniknúť aj medzery v obrane, a teda môžeme aj inkasovať, ale na tom budeme pracovať. O konkrétnom umiestnení sme sa nebavili."

Výsledky prípravných zápasov:

Slavoj Trebišov U19 6:1 (doma), FC Lokomotíva Košice U19 5:5 (d), 1. FC Tatran Prešov 2:3 (vonku), MFK Sobrance muži 3:1 (d), FK Tatran Zámutov muži 4:1 (d), MFK Vranov nad Topľou U19 4:1 (d), Partizán Bardejov U17 3:1 (d)

Súpiska MFK Zemplín Michalovce U17:

Nikolas Kačurik, Dominik Kostrej - Samuel Sarik, Pavol Bellás, Adam Halagan, Jozef Kaščák, Ján Vaško, Jakub Straka, Ján Tkáč, Vladislav Lipovský, Dávid Reichelt, Róbert Kiš, Jakub Kimák, Patrik Chimaľ, Martin Bednár, Marko Tkáčik, Daniel Penzeš, Stanislav Masnica, Michal Pavuk, Tomáš Kondás, Peter Kolesár, Dávid Melinčák

Tréneri: Adrián Devečka, Vladimír Smaržík