Ženy v prvom jarnom zápase doma nezaváhali

2016-03-28 12:00:00

Nad posilneným Popradom zvíťazili 3:1, keď už do polčasu vyhrávali o tri góly. Po zmene strán zahodili dve penalty.

Počas uplynulého víkendu odštartovali jarné boje aj druholigové futbalistky MFK Zemplín Michalovce. V súboji 12. kola východnej skupiny privítali na domácej pôde v Lastomíre súperky z Popradu, proti ktorým potvrdili úlohu favorita a zvíťazili 3:1, čím si na čele tabuľky udržali päťbodový náskok pred druhou Spišskou Novou Vsou.

Hoci sa stretli súperi s opačných pólov tabuľky (prvý hral proti poslednému), domáci tím v žiadnom prípade nechcel Popradčanky podceniť, lebo družstvo spod Tatier sa v zime posilnilo, o čom sa Zemplínčanky presvedčili aj na zimnom turnaji v Spišskej Novej Vsi, kde tohto protivníka dokázali poraziť iba 1:0. Do zápasu, ktorý sa hral na Bielu sobotu, však vstúpili výborne a po dvoch góloch najlepšej strelkyne súťaže Zity Baníkovej v priebehu troch minút vyhrávali po štvrťhodine hry už 2:0. Tesne pred odchodom do kabín pridala tretí michalovský gól aj kapitánka Simona Lukčíková a domáce viedli rozdielom triedy. Krátko po zmene strán znížila popradská Lívia Potengová a bolo 3:1. Žlto-modré si však naďalej udržiavali dvojgólový náskok, ktorý mohla zveľadiť Baníková, avšak v 60. minúte zahodila pokutový kop. A keďže z bieleho bodu rovnaká hráčka zaváhala aj v 87. minúte, výsledok sa už nezmenil.

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 3:1 (3:0)

Góly: 14. a 16. Baníková, 44. Lukčíková - 52. Potengová

MFK ZEMPLÍN: Žiaková - Strellová (68. Bereščíková), Baníková, Bačová (78. Bocanová), Stredná, Komáriková (63. Brezová), Kondašová, Jeleneková, Oláhová, Lukčíková, Koflanovičová (80. Bobaľová)

Zvyšné výsledky 12. kola a aktuálnu tabuľku II. ligy žien Východ nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. apríla o 15.00 hod.: Lučenec - Michalovce (13. kolo)

Sobota 16. apríla o 15.00 hod.: Spišská Nová Ves - Michalovce (14. kolo)

Sobota 23. apríla o 15.00 hod.: Michalovce - Prešov (15. kolo)