V šesťbodovom súboji bezgólová remíza

2016-03-20 12:00:00

Michalovčania si so Skaličanmi body podelili, súperovi nedovolili bodovo sa priblížiť v tabuľke.

Nesmierne dôležitý zápas futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvládli. V nedeľňajšom súboji 24. kola Fortuna ligy na senickej pôde remizovali s poslednou Skalicou 0:0. To znamená, že päťbodový náskok pred týmto súperom si zverenci trénera Stanislava Grigu udržali aj naďalej.

Duel dvoch nováčikov a tímov z dna prvoligového pelotónu veľa futbalovej krásy nepriniesol. Obe mužstvá si uvedomovali dôležitosť zápasu, preto sa nechceli púšťať do bezhlavej ofenzívy. Defenzívna hra prevládala nad ofenzívnou, dej sa väčšinou odohrával medzi šestnástkami. O niečo viac aktívnejší smerom dopredu boli "domáci" Skaličania, ktorí predsa len potrebovali vyhrať viac ako Zemplínčania. Aj streleckých pokusov bolo veľmi málo, Šebestov z 25. minúty mieril mimo Kelemenovej brány. O štyri minúty netrafil medzi tri žrde z veľkej diaľky ani Hlinka, v 33. minúte bol už Štrombach presnejší, ale Kelemen bol pripravený. Za Michalovčanov to v závere polčasu skúšal Koscelník, ale mieril veľmi nepresne.


Futbalový boj pokračoval v rovnakom scenári aj po zmene strán. Žlto-modrí vyčkávali na brejkové situácie a jedna sa im naskytla tri minúty pred naplnením hodiny hry. Po Kuncovej prihrávke sa k strele zvnútra šestnástky odhodlal Votinov, ale rozvlnil iba bočnú sieť Krnáčovej svätyne. Ruský útočník sa do zakončenia dostal aj v 70. minúte, keď po centri Koscelníka hlavičkoval z dobrej pozície vedľa brány. Na opačnej strane sa do michalovského pokutového územia predral Masaryk, ale tiesnený obrancom zakončil slabo. V 82. minúte opäť nepresne hlavičkoval Votinov a v samom závere ešte nedôrazne vystrelil Koscelník. Záchranársky súboj sa tak skončil bezgólovou remízou.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 36. Štrombach, 55. Mazan, 58. Dobrotka, 81. M. Hlinka, 88. Záhumenský - 43. Sviarchynski, 66. Lukič

Rozhodovali: Vnuk - Pozor, Bednár, 896 divákov

MFK: Krnáč - Hlavatovič, Dobrotka, Pav. Majerník, Záhumenský - Štrombach (53. Mazan), M. Hlinka, Neoveský (86. Hillary), P. Vaško (87. Čermák) - Šebesta - P. Masaryk

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Sviarchynski - T. Sedlák - M. Koscelník, Bayón, Lukič (90+. M. Hamuľak), D. Kunca - Votinov

Hlasy trénerov:

Štefan Horný, tréner Skalice: "Chlapcom nemám čo vytknúť, bojovali, bolo tam veľa osobných súbojov. Chýbal nám rozdielový hráč smerom dopredu, vo finálnej fáze sme neboli dostatočne nebezpeční. Súper dobre bránil, dobre sa takticky pripravil. Pozeráme sa dopredu, ešte sa hrá o 27 bodov, takže stále je všetko otvorené."

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Dôležitosť zápasu predznamenala jeho priebeh. Z oboch strán to bolo opatrné, obidve mužstvá sa snažili hlavne gól nedostať. Pre ľudí to nebol príliš pekný futbal. My sme mali dve ďpološanceď, z ktorých sme mohli dať gól, ale nepodarilo sa to. Takto sa hrá o záchranu a pre nás je dôležité, že sa k nám Skalica bodovo nepriblížila."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 25. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Kisvárda (priateľský zápas)

Sobota 2. apríla o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (25. kolo)

Sobota 9. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (26. kolo)