Na Liptove prehra až po penaltovom rozstrele

2013-09-24 12:00:00

MFK Zemplín bol ružomberskému prvoligistovi viac ako vyrovnaným súperom, na v jedenástkovej lotérii však ťahal za kratší koniec.

Michalovskí futbalisti neuspeli na ihrisku prvoligového Ružomberka, kde prehrali 4:5 po penaltovom rozstrele (v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 0:0), a tak sa ich púť v Slovnaft Cupe skončila v 3. kole.

Zápas sa ani poriadne nezačal a michalovský kormidelník Jozef Bubenko musel prvýkrát striedať. Brankár Raška sa už v 4. minúte zranil a jeho miesto zaujal Jenčo. V 14. minúte mali Zemplínčania výhodu priameho kopu, ktorý rozohrali nakrátko, lopta sa dostala až ku Smrekovi, ktorý vystrelil nad bránu Nikoliča. O minútu nato vystrelil nepresne aj kapitán Božok. Domáci prvýkrát ohrozili Jenča po dvadsiatich minútach hry, strela Ďubeka, ktorý sa však pošmykol, nenarobila michalovskému gólmanovi žiadne problémy. V 31. minúte Lačný nabil Tawambovi, ale jeho strelu obrana hostí zblokovala na roh. Následne Greššák hlavičkoval nad. V 37. minúte sa zrodila najväčšia šanca úvodného dejstva: po hrubej chybe Ružomberčana Greššáka sa v tutovke ocitol Leško, ale jeho pokus stihli zblokovať domáci obrancovia. Na druhej strane z 20 metrov vypálil Almaský, Jenča však neprekvapil.


Šesť minút po zmene strán sa do streleckej pozície dostal domáci Lačný, no tiesnený obrancom vystrelil vedľa brány. Presne po hodine hry sa odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti španielsky legionár v michalovskom drese Morlacchi, lopta z jeho kopačky však išla vysoko nad Nikoličovu svätyňu. Potom to po niekoľkých minútach na ihrisku skúšal aj Exmichalovčan Serečin, tiež však netrafil priestor troch žrdí. Aj v ďalšom priebehu sa hral vyrovnaný futbal, druholigista pozorne bránil a účastníka najvyššej súťaže nepustil do žiadnej gólovej šance. A boli to práve Michalovčania, ktorí boli bližšie ku gólu, keď v 85. minúte ľavačkou vystrelil Morlacchi a jeho pokus smerujúci do šibenice chytil ružomberský Nikolič. Ten si poradil aj s pokusom Janočka v poslednej minúte riadneho hracieho času, ktorý vyrazil. V nadstavenom čase ešte podkúrili hosťujúcej obrane Liptáci, ktorí mali v dispozícii rohový kop, ale gól sa im streliť nepodarilo. Na rad tak prišli strely zo značky pokutového kopu, v ktorých zaváhal iba Michalovčan Božok, preto sa z postupu do štvrťfinále Slovnaft Cupu tešia favorizovaní Ružomberčania.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0, na strely zo značky PK 5:4

do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpil MFK

Penaltový rozstrel: V. Janočko - dal - 0:1, Ďubek - dal - 1:1, M. Hamuľak - dal - 1:2, Zreľák - dal - 2:2, D. Kunca - dal - 2:3, A. Lovás - dal - 3:3, Kovaľ - dal - 3:4, Adamovič - dal - 4:4, Božok - nedal - 4:4, M. Nagy - dal - 5:4

ŽK: 12. Ďubek (Ružomberok)

Rozhodoval: Hracho - 1 212 divákov

MFK: Nikolič - R. Bartoš (90+. Adamovič), L. Greššák, Nosek, P. Maslo - M. Nagy - Zreľák, Tawamba, Ďubek, Almaský (57. F. Serečin) - Lačný (82. A. Lovás)

MFK ZEMPLÍN: Raška (4. T. Jenčo) - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Morlacchi, L. Janič (89. M. Hamuľak), Božok - D. Kunca, A. Leško (69. V. Janočko)

Ostatné výsledky 3. kola Slovnaft Cupu:

Sereď - MFK Košice 1:1 (na penalty 2:3), Prešov - Dunajská Streda 1:0, Zlaté Moravce - Šaľa 3:2, Trnava - Liptovský Mikuláš 3:0, Rimavská Sobota - Senica 1:1 (na penalty 5:6). Zápasy Nemšová - Žilina a Dunajská Lužná - Slovan Bratislava sa hrajú v stredu 25. septembra.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. septembra o 15.00 hod.: Šaľa - Michalovce (11. kolo)

Sobota 5. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (12. kolo)

Sobota 12. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (13. kolo)