Ženy MFK Zemplín začali hladkým víťazstvom

2013-09-01 12:00:00

Na domácom ihrisku si poradili so Slovanom Halič rozdielom triedy 3:0, dvakrát skórovala Lukčíková, raz Koflanovičová.

Ženské družstvo michalovského MFK Zemplín má za sebou vydarenú súťažnú premiéru. Na domácom ihrisku v Lastomíre si zverenky kormidelníka Miroslava Kučeru hravo poradili s tímom TJ Slovan Halič hladko 3:0, keď všetky tri presné zásahy zaznamenali už do prestávky.

Michalovčankám trvalo polhodinu, kým sa dostali do správneho tempa a potom bleskurýchlo rozhodli o svojom zaslúženom triumfe - tri góly do siete Haliča strelili v priebehu desiatich minút. Premiérový gól michalovského tímu v novej sezóne zaznamenala v 31. minúte jeho kapitánka Lukčíková, ktorá do brány dorazila strelu Jelenekovej. O šesť minút nato sa opäť presadila tá istá hráčka, na jej parádnu strelu nemala brankárka Žiaková žiadny nárok - 2:0. O chvíľu neskôr napriahla z 25 metrov aktívna Koflanovičová a utešená strela rozvlnila sieť za haličskou brankárkou aj po tretíkrát. Po zmene strán si oba celky vypracovali zopár dobrých príležitostí na skórovanie, ale keďže hráčky úspešné neboli, zrodilo sa na úvod súťaže presvedčivé víťazstvo Michaloviec.

Tréner Miroslav Kučera: "S výsledkom som spokojný, výkon nebol úplne najlepší, keďže družstvo sa obmenilo a chvíľu potrvá, kým si dievčatá na seba zvyknú. Sme radi, že sme odštartovali víťazstvom, strelili sme tri pekné góly. K dispozícii som ešte nemal všetky dievčatá, niektoré ešte nemohli nastúpiť, keďže ich príchod nebol dotiahnutý. Sú to šikovné hráčky, ktoré budú pre náš tím určite prínosom."

MFK Zemplín Michalovce - TJ Slovan Halič 3:0 (3:0)

Góly: 31. a 37. Lukčíková, 41. Koflanovičová

MFK ZEMPLÍN: Hoľanová - Bačová, Lukčíková, Oláhová, Kučerová - Ledvoňová, Trochanová, Jeleneková, Koflanovičová - Fialková (72. Jeremiašová), Stašiková (46. Fiľakovská)

Ďalší výsledok 1. kola II. ligy žien skupiny Východ:

Liptovský Mikuláš - Bardejov 0:3, Spišská Nová Ves mala voľno

Tabuľka po 1. kole:

Najbližší majstrovský duel odohrajú Michalovčanky až o dva týždne (v sobotu 14. septembra o 15. hodine) doma proti Spišskej Novej Vsi (3. kolo), pretože ich súboj 2. kola na bardejovskej pôde bol preložený na stredu 18. septembra (nastúpia tam o 18. hodine pod umelým osvetlením).