MFK Zemplín si zgustol na VSS Košice

2016-02-23 12:00:00

V súboji bývalého s novým prvoligistom sa zrodilo štvorgólové víťazstvo Michaloviec.

V zimnom prípravnom období bolo najvyšším víťazstvom michalovských futbalistov 4:0, ktoré zaknihovali dokonca dvakrát. A zaujímavé je, že v oboch prípadoch odchádzalo z metropoly Zemplína so štvorgólovou porážkou košické mužstvo. Najprv v úvode februára Lokomotíva a teraz v sobotu aj VSS. V generálke na jarnú časť najvyššej súťaže nedali „grigovci“ lídrovi druhej ligy Východ žiadnu šancu.

Až súťaž ukáže...

Zemplínčania nakoniec nemohli absolvovať záverečný súboj prípravy na prírodnom ihrisku, lebo kvôli piatkovému výdatnému dažďu sa v Budkovciach hrať nedalo a inú vhodnú trávnatú plochu v okolí nenašli. Preto sa duel uskutočnil na umelej tráve. „To jediné ma mrzí, určite by ten zápas vyzeral ináč. Ale môžeme byť spokojní, lebo sme vyhrali na nulu a nikto sa nezranil. Na druhej strane môže byť výsledok klamlivý, lebo v sobotu proti Trnave to už bude o niečom inom. Až majstrovská súťaž nám ukáže, ako na tom naozaj sme,“ skonštatoval po generálke tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Dva góly do siete VSS zaznamenal ruský útočník Maksim Votinov, čo je tesne pred štartom ligy dobrým znamením. „To ma, samozrejme, teší, Maksim tie situácie vyriešil dobre a môže byť pre nás posilou. Bola to však iba príprava, až v súťaži sa ukáže, aký je to hráč.“

V defenzíve to škrípe

Donedávna účastník najvyššej súťaže dostal od nováčika Fortuna ligy poriadnu facku. „Výsledok je zlý, ale domáci vyhrali zaslúžene, lebo boli od prvých minút lepším tímom. Hoci do začiatku druhej ligy zostávajú necelé dva týždne, stále sme v takom štádiu, že mužstvo skladáme, hráči prichádzajú a odchádzajú, aj teraz nastúpili v základe štyria noví, preto nám viazla súhra. Na to, že domáci si vypracovali veľa šancí, góly boli z kategórie lacných,“ povedal sklamaný kormidelník košického celku Jaroslav Galko, ktorého teší, že do ofenzívy mu pribudli kvalitní Pavol Jurčo, Mulumba Mukendi a Lukáš Janič, avšak obranu neposilnil zatiaľ nikto. „Predovšetkým do defenzívy teraz hľadáme hráčov, lebo tam nám to škrípe. Odišli nám Djordjevič, Ostojič a Pavúk. Verím však, že do súťaže to dáme dokopy a budeme produkovať dobrý futbal,“ dodal Galko.

Zdroj: korzar.sk