V generálke jasný triumf nad VSS Košice

2016-02-20 12:00:00

Zemplínčania zdolali exligistu presvedčivo 4:0, dvakrát sa presadil Maksim Votinov, raz Lukáš Tóth a Samuel Bayón.

Prvoligový MFK Zemplín Michalovce má za sebou poslednú zápasovú previerku zimnej prípravy. Generálka na jarnú časť Fortuna ligy vyšla zverencom kormidelníka Stanislava Grigu na výbornú, pretože aktuálneho lídra druhej ligy Východ FC VSS Košice zdolali na svojej umelej tráve jednoznačne 4:0 (2:0). Parádne sa tak naladili na majstrovské boje, ktoré odštartujú už v sobotu 27. februára na domácej pôde proti trnavskému Spartaku!

Keďže nikde v okolí Michaloviec sa nenašla žiadna vyhovujúca trávnatá plocha, zápas sa odohral na "umelke". Pôvodne sa malo hrať v Budkovciach, ale po piatkovom výdatnom daždi bolo ihrisko na Štadióne Štefana Nadzama podmočené. Na umelej tráve sa začalo zostra, už v 5. minúte poslal Votinov do šance Sedláka, ktorý však zoči-voči brankárovi Leškovi poslal loptu tesne vedľa. O tri minúty nato po priamom kope Lukiča skončila lopta po efektných nožničkách Morlacchiho na spojnici, hneď na opačnej strane po centri Janiča hlavičkoval Mukendi do pravej žrde Kelemenovej brány. Po štvrťhodine hry pri dlhej lopte domácich zazmätkoval v malom "vápne" Leško a Votinov otvoril skóre. Potom poslal Kunca výborný center na Lukiča, ktorý však v tutovke prehlavičkoval bránu. V 39. minúte Kunca pekne vysunul Votinova a ten ešte krajšie preloboval Leška - 2:0.


Po zmene strán pokračovala prevaha Michalovčanov a v 52. minúte zvýšil ich vedenie už na rozdiel triedy Lukáš Tóth, ktorý po prihrávke Lukiča namieril presne k žrdi. Dobrú príležitosť na skorigovanie nepriaznivého stavu mal urastený Mukendi, ale z dobrej pozície minul michalovskú svätyňu. Na opačnej strane prudko pálil striedajúci Hamuľak, no rozvlnil iba bočnú sieť hosťujúcej brány. V záverečnej desaťminútovke prvoligový nováčik ešte pridal jeden gól. Stopér VSS Hovančík fauloval vo vlastnom pokutovom území Kuncu a z nariadenej penalty sa trošku aj so šťastím, keďže Leško si na loptu siahol, upravil na konečných 4:0.

MFK Zemplín Michalovce - FC VSS Košice 4:0 (2:0)

Góly: 15. a 39. Votinov, 52. L. Tóth, 81. Bayón (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski - Grič, T. Sedlák (60. Bayón) - D. Kunca, Lukič (88. Šimčák), L. Tóth (72. F. Serečin) - Votinov (60. M. Hamuľak)

FC VSS: M. Leško - Mik. Tóth, Jonec, Hovančík, Hirjak (82. T. Kubík) - Šinglár, D. Takáč (46. Pepe) - P. Jurčo (76. Horodník), L. Janič (63. Konnsimbal), Karaš - Mukendi

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. februára o 17.00 hod.: Michalovce - Trnava (20. kolo)

Utorok 1. marca o 19.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (21. kolo)

Piatok 4. marca o 18.00 hod.: Žilina - Michalovce (22. kolo)