V Španielsku sme na úvod zdolali Gruzínčanov

2016-02-11 12:00:00

Nad Lokomotivom Tbilisi zvíťazili Michalovčania tesne 2:1, o oba naše góly sa postaral Filip Serečin.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo svojom úvodnom prípravnom stretnutí na sústredení v španielskom Alicante nad účastníkom najvyššej gruzínskej súťaže Lokomotivom Tbilisi najtesnejším rozdielom 2:1 (1:1).

V žlto-modrom drese nastúpila aj jedna nová tvár, srbský stredopoliar Nikola Lukič, ktorý naposledy pôsobil v bieloruskom FK Minsk, teda v rovnakom tíme odkiaľ prišiel prednedávnom do MFK Zemplín aj Aliaksandr Sviarchynski. V mužstve je zatiaľ na skúške. Lepší vstup do zápasu mali Gruzínčania, ktorí sa už po desiatich minútach hry ujali vedenia, keď sa z pokutového kopu presadil Aleks Benashvili. V závere úvodného dejstva sa nováčikovi Fortuna ligy podarilo vyrovnať: Po akcii Lukiča s Tóthom obrana Lokomotivu faulovala druhého menovaného a z nariadenej penalty sa nemýlil Filip Serečin. Aj po zmene strán sa hral vyrovnaný zápas, mierne navrch malo Tbilisi, ale gól sa podarilo vsietiť Michalovčanom, keď v 81. minúte do čierneho namieril opäť Filip Serečin. Súper síce po góle "grigovcov" zatlačil, avšak tí odolali a zaknihovali piate víťazstvo v príprave.


FC Lokomotiv Tbilisi - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 10. Benashvili (11 m) - 38. a 81. F. Serečin (prvý z 11 m)

FC LOKOMOTIV: Tevdoradze (46. Mikava) - Chiteishvili, Chanturia, Getiashvili, Makharadze - Sultanishvili (46. Samurkasovi) - Mzevashvili (56. Kikabidze), Diasamidze (46. Ardazishvili), Kikava (68. Ubilava), Benashvili (46. Kiknadze) - Gavashelishvili (60. Artmeladze)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Sviarchynski (46. Perez), Podhorin, Morlacchi (46. Khubutia), Šimčák - Grič - F. Serečin, M. Bednár (60. T. Sedlák), Lukič (46. Bayón), L. Tóth (70. J. Straka) - Votinov (46. M. Hamuľak)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú žlto-modrí opäť v rámci sústredenia v Španielsku. Ich súperom bude v sobotu 13. februára o 16. hodine moldavský celok FC Dacia Kišiňov.