V Španielsku ich privítalo príjemné počasie

2016-02-10 12:00:00

Michalovčania už zarezávajú na sústredení, zajtra ich preverí gruzínsky Lokomotiv Tbilisi.

Prvoligoví michalovskí futbalisti vymenili chladné Slovensko za teplé Španielsko. Výprava nováčika Fortuna ligy v pondelok neskoro večer priletela do Alicante a presunula sa do neďalekého strediska El Albir, kde absolvuje desaťdňové herné sústredenie, v rámci ktorého odohrá aj tri prípravné stretnutia.

Kvalitné terény

Po príchode na Pyrenejský polostrov potešili Michalovčanov kvalitné terény aj príjemné počasie. „Najdôležitejšie je, že tu máme k dispozícii veľmi dobré tréningové ihrisko a môžeme sa pripravovať na slušnej prírodnej tráve. Preto sme tu aj išli. Terén je dobrý, neprší, je tu trošku pod mrakom a do dvadsať stupňov. Ideálne počasie na trénovanie,“ pochvaľoval si prostredie v Španielsku kormidelník MFK Zemplín Stanislav Griga, podľa ktorého už tréningy budú ladené len herne. „Všetko budeme robiť s loptou a snažiť sa, aby sme si už vedeli prihrať do nohy. Viac sa budeme venovať aj štandardným situáciám, lebo tie sa v našich podmienkach nedali veľmi nacvičovať. A trénovať budeme aj ďalšie veci, ktoré sa nedali robiť na umelej tráve,“ prezradil.

Súperi z troch krajín

Na sústredení nebudú chýbať ani zápasové previerky. Žlto-modrých postupne preveria gruzínsky Lokomotiv Tbilisi (zajtra o 15. hodine), moldavská Dacia Kišiňov (v sobotu o 16. hodine) a rezerva španielskej Valencie (v utorok o 12. hodine). „Prvý duel odohráme tu na miestnom štadióne, druhý asi 140 km odtiaľ a tretí vo Valencii v tréningovom centre na tamojšom štadióne Mestalla,“ uviedol Griga, ktorý na margo súperov poznamenal: „Sú rovnako ako my v prípravnom období, sú tu s dvoma jedenástkami, takže nevieme, či postavia tú lepšiu alebo slabšiu. Pre nás je však dôležité, že budeme hrať proti mužstvám, ktoré majú trošku iný štýl ako my. Každé je z inej krajiny, čo sme aj chceli.“ Na sústredení je 20 hráčov, je však možné, že nejaké nové tváre sa v michalovskom tábore ešte objavia. 

Zdroj: korzar.sk