Pred odchodom do Španielska prehra o dva góly

2016-02-09 12:00:00

Michalovčania prehrali na Cracovii 0:2. Včera odleteli na sústredenie, na ktorom pobudnú do budúcej stredy. Odohrajú na ňom tri zápasy.

Znie to priam až neuveriteľne, ale až šesť so siedmych doterajších prípravných zápasov michalovských futbalistov sa skončilo výsledkom 2:0. Takýto rezultát sa zrodil aj v sobotu na pôde poľskej Cracovie Krakov, kde žlto-modrí utrpeli dvojgólovú porážku. Pre domácich to bola generálka na jarnú časť Ekstraklasy, preto nastúpili v najsilnejšej zostava aj so slovenským reprezentačným útočníkom Erikom Jendrišekom.

Veľká škola

Cracovia figuruje po jeseni v tabuľke najvyššej poľskej súťaže na výbornom treťom mieste s deväťbodovou stratou na vedúci Piast Gliwice. A že jej postavenie nie je náhodné, potvrdil po zápase aj lodivod MFK Zemplín Stanislav Griga. „Bol to suverénne doteraz najlepší súper, akého sme mali v príprave. Bol už zohratý, my sme navyše prvýkrát hrali na prírodnej tráve. Krakovčania boli počas celého zápasu lepší a vyhrali úplne zaslúžene. Pre nás to bola zatiaľ najlepšia previerka. Sme radi, že sme si mohli zmerať sily s takým kvalitným súperom. Pre nás to bola veľká škola,“ skonštatoval Griga.

Vysoká kvalita

Jeho zverenci inkasovali prvý gól už v 7. minúte zo štandardnej situácie, druhý až v úplnom závere stretnutia. „Z defenzívnej časti je čiastočná spokojnosť. V ofenzíve sme toho veľa neukázali, súper nás vpredu skoro do ničoho nepustil. Kvalita Cracovie bola naozaj vysoká,“ uviedol. Mužstvo po zápase zostalo v Krakove, kde v nedeľu absolvovalo tréning a regeneráciu a v pondelok ďalší tréning. Večer pred siedmou odletelo z tamojšieho letiska do španielskeho Alicante, odkiaľ sa presunulo do neďalekého strediska El Albir. Na sústredení odohrajú tri súboje, postupne sa stretnú s Lokomotivom Tbilisi, Daciou Kišiňov a rezervou Valencie. Späť na Slovensko odletia v stredu 17. februára popoludní.

Novic z Ukrajiny

Griga mal v Krakove k dispozícii aj jednu novú tvár, 26-ročného ukrajinského stredopoliara a bývalého mládežníckeho reprezentanta Yaroslava Martynyuka zo Šachťora Soligorsk, ktorý odohral prvý polčas. „Nepresvedčil nás, ale bol to iba jeho prvý zápas v našom tíme. Teda presnejšie časť zápasu. Určite ho nebudeme angažovať hneď. Ešte sa rozhodneme, či ho zoberieme na prípravu do Španielska alebo hneď ho pošleme preč,“ povedal po súboji s Cracoviou Griga, ktorý by na sústredení mal skúšať jedného Španiela. Do Alicante neodleteli všetci hráči kádra, doma zostali chorý Danko, zranení Turík a Regáli a mladíci Vajs a Bellás, ktorí majú povinnosti v reprezentácii do 19 rokov. 

NEKONEČNÉ ČAKANIE

Na prvú februárovú sobotu v tomto roku michalovská výprava len tak skoro nezabudne, pretože v Poľsku zažili hneď niekoľko nečakaných situácií. Všetko sa to začalo cestou tam. Za hranicami našich severných susedov sa poriadne dlho zdržali v obrovskej kolóne, preto museli neskôr urobiť 30-kilometrovú obchádzku, aby vôbec dorazili do dejiska zápasu. Na štadión prišli až tesne pred úvodným výkopom, s domácimi sa tak dohodli, že súboj začne približne o 14.45 hod. To však nebolo všetko, ďalšie „nástrahy“ čakali na Zemplínčanov po stretnutí cestou na hotel. Klubového šoféra Cyrila zradila navigácia a trošku po Krakove poblúdil. Pri cúvaní autobus zapadol, a tak musela prísť na pomoc odťahová služba. A na tú sa čakalo viac než tri hodiny! Nuž verme, že v Španielsku už nič podobné michalovského prvoligistu nezastihne...

Zdroj: korzar.sk