V Krakove sme na Cracoviu nestačili

2016-02-06 12:00:00

Proti kvalitnému súperovi zaknihovali Michalovčania prehru 0:2, prvý gól inkasovali v úvode zápasu, druhý úplne na konci.

Siedmu zimnú zápasovú previerku majú za sebou futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce. V sobotu 6. februára popoludní absolvovali duel na ihrisku po jeseni tretieho tímu poľskej najvyššej súťaže Cracovie Krakov. Na jej hlavnom štadióne prehrali tradičným výsledkom 0:2 (0:1). Súboj sa mal pôvodne začať o 14. hodine, ale žlto-modrí kvôli zdržaniu v kolóne dorazili do jeho dejiska až tesne pred druhou, takže stretnutie začalo takmer o hodinu neskôr ako sa plánovalo.

Pre domácich futbalistov to bola generálka pred úvodným jarným zápasom Ekstraklasy, v ktorom presne o týždeň na svojom ihrisku privítajú Górnik Zabrze, preto zápas zobrali s úplnou vážnosťou a nastúpili v silnej zostave. Od začiatku bola aktivita na ich kopačkách a už v 3. minúte po kombinačnej akcii zakončil vedľa slovenský reprezentačný útočník Erik Jendrišek. O štyri minúty nato však už domáci otvorili skóre, po štandardke Cetnarskeho sa presadil hlavou Bosniak Čovilo a bolo 1:0. Krakovčanov gól upokojil, loptu držali na kopačkách a "grigovcov" nepúšťali do vážnejších šancí. Blízko k druhému gólu mal Čovilo, ale úspešný nebol, potom pohrozil po roku hlavou aj Polczak. Po polhodine hry Kapustka nebezpečne vystrelil tesne vedľa Kelemenovej brány. Ani v druhom polčase sa obraz hry veľmi nezmenil, aj po prestriedaní tempo naďalej udávala Cracovia. Kelemen dobre zasiahol pri strele Dabrowskeho a neskôr Diabang hlavou minul bránu. Tento senegalský stredopoliar však v úplnom závere po prihrávke Wdowiaka poistil víťazstvo svojho celku, keď strelou z otočky upravil na konečných 2:0.

MKS Cracovia SSA Krakov - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 7. Čovilo, 88. Diabang

MKS CRACOVIA SSA: Sandomierski - Wójcicki (46. Deleu), Wolakiewicz (46. Bejan), Polczak, Jaroszyński (60. Zejdler) - Čovilo (56. Zjawinski), Dabrowski (71. Adamczyk) - Kapustka (60. Wdowiak), Cetnarski (60. Diabang), E. Jendrišek (46. Karachanakov) - Budziński

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski - D. Kunca (70. F. Serečin), T. Sedlák, Martynyuk (46. Grič), M. Koscelník (87. J. Straka) - M. Hamuľak (70. L. Tóth), Votinov

Najbližší prípravný duel odohrajú Zemplínčania už v rámci herného sústredenia v španielskom Alicante. Vo štvrtok 11. februára o 15. hodine si zmerajú sily s gruzínskym Lokomotivom Tbilisi.