Legionári z východu presvedčili

2016-01-29 12:00:00

O Votinova a Sviarchinskeho majú Michalovčania záujem, zostať by mali aj Khubutia a Mensah.

Aj štvrtý prípravný súboj futbalistov nováčika Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce sa skončil výsledkom 2:0. V stredu večer na vlastnej umelej tráve triumfovali takýmto rezultátom nad treťoligovým Slavojom Trebišov, keď sa strelecky presadili Lukáš Tóth a Maxim Votinov. Zajtra sa prvoligista znova predstaví na domácej pôde, o 13. hodine privíta druholigistu z Prešova.

Veľa nepresností

Kormidelník Michaloviec Stanislav Griga dal v zemplínskom derby príležitosť viacerým dorastencom i hráčom, ktorí prišli na skúšku (Maxim Votinov, Aliaksandr Sviarchinsky, Martin Kubena). Zápas mali jasne pod kontrolou a zvíťazili úplne zaslúžene. „Bol to typický prípravný súboj, rozháraný a plný nepresností. Dôležité bolo, že nikto sa nezranil. Bolo vidieť, že chlapci v takom zložení hrali prvýkrát, bolo tam veľa technických nedostatkov a chýb. Každý takýto zápas nám ukáže, kto ako na tom je,“ povedal po dvojgólovej výhre Griga.

Dvaja do Lokomotívy

Aj v druhom zápase za MFK Zemplín sa do streleckej listiny zapísal ruský útočník Votinov, v dobrom svetle sa ukázal aj bieloruský krajný obranca Sviarchinsky. „Obaja nás presvedčili o svojich kvalitách a o ich služby máme záujem,“ prezradil šéf michalovského klubu Igor Šoltinský. Na margo zotrvania dvojice Akaki Khubutia – Emmanuel Mensah v mužstve poznamenal: „Už sme s nimi dohodnutí na ďalšej spolupráci, v pondelok sa situácia okolo nich definitívne vyjasní.“ Čo sa týka ďalších noviniek v kádri, stredopoliar Adrián Leško pôjde opäť na hosťovanie do košickej Lokomotívy, za ktorú bude v rámci striedavého štartu chodiť hrávať aj stopér Michal Gallo. So žlto-modrými sa už nepripravuje ani ľavý obranca Eric Barroso Sánchez, ktorý sa vrátil späť do Španielska.

Zdroj: korzar.sk