V zemplínskom derby domáce víťazstvo

2016-01-27 12:00:00

Michalovskí futbalisti zdolali trebišovský Slavoj 2:0, o góly sa postarali Lukáš Tóth a Maxim Votinov.

Druhé víťazstvo za sebou v zimnej príprave dosiahli v stredu večer futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce. Na vlastnej umelej tráve si poradili s treťoligovým celkom Trebišova 2:0 (1:0). Fortunaligový nováčik tak v príprave naďalej "zbiera" výsledky 2:0...

Michalovčania nenastúpili v najsilnejšom zložení, príležitosť dostali hráči, ktorí v jeseni hrávali pomenej, alebo tí, čo sú na skúške, a mladí dorastenci. Aj napriek tomu to bola od začiatku hra mačky s myšou. Domáci mali veľkú prevahu, Trebišovčania sa k blízkosti ich šestnástky dostávali iba sporadicky. Hneď v úvode neuspel vo veľkej šanci Votinov, po ňom ani Mensah. Po uplynutí polhodiny hry však po prihrávke tohto ghanského legionára skóroval do odkrytej brány Tóth a bolo 1:0. Po zmene strán najprv po individuálnej akcii Serečin namieril iba do bočnej siete a ten istý hráč neskôr z priameho kopu opečiatkoval brvno hosťujúcej svätyne. Domáce víťazstvo spečatil v úplnom závere Rus Votinov, ktorý sa presadil aj v druhom súboji v michalovskom drese.


MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 2:0 (1:0)

Góly: 31. L. Tóth, 88. Votinov

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Sviarchinsky, Kubena, Caballero, Šimčák - F. Serečin (60. J. Straka), M. Bednár, L. Tóth, Mensah (46. Bellás), Vajs - Votinov

SLAVOJ: E. Sudimák ml. (46. E. Kolbas) - Pet. Šuľák, Osmanovič, Xavier, Pačuta (46. Dragula) - J. Bandoľa (46. Kulich), Mujkovič (46. Hirko), Miloševič (46. J. Šimko), Gracer (46. L. Jacko) - Zaitsev (46. Sarik), Ročianovič (46. Joaz)

Najbližší prípravný duel odohrajú michalovskí futbalisti v sobotu 30. januára o 13. hodine na vlastnej umelej tráve proti druholigovému Tatranu Prešov.