MFK Zemplín hostí silnú Podbrezovú

2012-08-31 12:00:00

Michalovčanov po týždni čaká ďalší šláger, medzi nimi a "železiarmi" je iba jednobodový rozdiel.

Michalovskí futbaloví fanúšikovia sa zajtra môžu tešiť na ďalší atraktívny druholigový zápas. V šlágri 7. kola hostí tretí MFK Zemplín Michalovce na svojom štadióne o 19.30 hod. ŽP Šport Podbrezová, ktorému patrí štvrtá priečka. Horehronci na prvé víťazstvo vonku stále čakajú, Zemplínčania naopak doma nestratili ešte ani bod.

Uspokojili sa

Pred týždňom nastúpili zverenci trénera Alberta Rusnáka na duel o prvé miesto v Dunajskej Strede, kde sa síce ujali vedenia v 77. minúte, ale nakoniec nebodovali. „Na horúcej pôde DAC to bol ťažký zápas, v ktorom k nám neboli naklonení ani rozhodcovia. Prehrali sme si ho však sami. Po našom vedúcom góle sme sa uspokojili a domáci nás zato potrestali. Urobili sme hrubé chyby, ktoré nás stáli body,“ vrátil sa k súboju na Žitnom ostrove Róbert Kovaľ. Po dlhšom čase odohral za MFK Zemplín celý zápas. „Hralo sa mi tam celkom dobre, aj keď som mal viac defenzívne úlohy. Škoda iba toho výsledku,“ skonštatoval.

Po týždni čaká Michalovčanov ďalší druholigový šláger, v ktorom na svojom trávniku privítajú „železiarov“ z Podbrezovej. „Na súpera sa pripravujeme celý týždeň, opäť nás čaká náročný duel. Hostia majú silné mužstvo, ktoré v lete solídne posilnili,“ povedal 18-ročný stredopoliar, posledný strelec MFK Zemplín do siete Horehroncov, ktorí v tomto roku patria medzi najväčších favoritov na postup do Corgoň ligy. V ich radoch pôsobia viacerí kvalitní futbalisti na čele s Vratislavom Greškom či Blažejom Vaščákom. „Majú aj veľmi dobrého stredného záložníka Pabla Podia, ktorý je nebezpečný. Veľký pozor si musíme dať aj na ich silné štandardky,“ doplnil humenský rodák R. Kovaľ. V zajtrajšom stretnutí pravdepodobne nenastúpia Hamuľak a Danko, ktorých trápia zranenia.

Zdroj: denník Korzár