Na úvod jari žlto-modrí v televízii hneď trikrát

2016-01-25 12:00:00

Nováčik Fortuna ligy bude na obrazovkách v súbojoch na pôde bratislavského Slovana a Žiliny a doma s Trenčínom.

Prezídium Únie ligových klubov schválilo program priamych televíznych prenosov z prvých piatich kôl jarnej časti Fortuna ligy 2015/16. Futbaloví fanúšikovia rovnako ako na jeseň uvidia z každého kola tri priame prenosy.

Jarná časť Fortuna ligy sa začne v piatok 26. februára o 18.00 h zápasom MFK Skalica – MŠK Žilina, ktorý budú môcť naživo sledovať aj diváci televízie Arena Sport. Stretnutie sa uskutoční v Senici, keďže štadión nováčika najvyššej slovenskej súťaže zatiaľ nemá vybudované umelé osvetlenie.

V sobotu 27. februára odvysiela TV Dajto jeden z kľúčových duelov celej aktuálnej sezóny, v ktorom obhajca titulu a líder tabuľky AS Trenčín privíta svojho najbližšieho prenasledovateľa Slovan Bratislava. Čas úvodného výkopu tohto šlágra ešte bude upresnený.

Nedeľňajší termín bude tradične patriť RTVS, ktorá z 20. kola prinesie fanúšikom ďalší zápas dvoch tímov bojujúcich o pohárové priečky DAC Dunajská Streda – Spartak Myjava. Stretnutie sa podľa pôvodného vyžrebovania malo hrať v Myjave. Pre plánovanú rekonštrukciu štadióna DAC v letných mesiacoch sa však oba kluby dohodli na výmene domáceho prostredia, čo už schválilo aj prezídium ÚLK.

Michalovský MFK Zemplín bude v úvodných štyroch kolách jarnej časti na televíznych obrazovkách hneď trikrát. Priaznivci žlto-modrých budú môcť svoj tím vidieť v akcii v televíznom prenose v týchto súbojoch: V 21. kole na ihrisku bratislavského Slovana, v 22. kole na žilinskej pôde (pôvodne sa mal duel odohrať v Michalovciach, ale tímy si po vzájomnej dohode vymenili prostredie, takže mužstvo spod Dubňa sa pri Laborci predstaví až v poslednom 33. kole) a v 23. kole v domácom zápase s Trenčínom.

Všetky zápasy jarnej časti Fortuna ligy 2015/16 odvysiela v priamom prenose aj internetová televízia Huste.tv.

Program priamych televíznych prenosov v úvode jarnej časti Fortuna ligy 2015/16:

24. kolo

* hrať sa bude v Senici

** čas úvodného výkopu bude upresnený neskôr