Návraty k zápasom A-mužstva aj rezervy

2012-08-28 12:00:00

V sobotu druholigový tím neuspel v Dunajskej Strede, o deň neskôr rezerva vyprášila súpera z Hanisky.

O potlesku a mlčaní

Kto prišiel na šláger kola Dunajská Streda – Michalovce na poslednú chvíľu, nestihol začiatok, pretože pred pokladňou sa krútil dlhý zástup. Nevidel pohotový volej stopéra DAC Marcina z 25 m tesne vedľa vinkla, či rýchle vhadzovanie pravého obrancu MFK Zemplín J. Čarnotu na hlavu spoluhráča, ktorý vysunul za obranu Jurča, lenže ten už bol dva kroky v ofsajde. Domáci hľadali a našli herný rytmus, mali lepší tím, aj individuality. Keď dostal loptu domáci kapitán Fodrek, brankár Jenčo musel zvýšiť pozornosť. Duel bývalých spoluhráčov v Artmedii mal náboj a ozdobil zápas. „Najťažšia situácia bola v prvom polčase, keď nás domáci zavreli viacerými štandardkami, lopta lietala hore-dole a po rohovom kope hlavičkovali do žrde a vzápätí nasledovala strela volejom. Aj viaceré ďalšie situácie sme ustáli, chalani išli do všetkého na sto percent, bojovali sme ako kolektív. Keď sme dali gól, veril som, že dokážeme bodovať. Žiaľ, nevyšlo to. Domáci nás v závere prevýšili a my sme záver nezvládli. Prišla nekoncentrácia, alebo neviem, ako to nazvať pri štandardke a skúsení domáci to okamžite využili. Sme veľmi smutní, prišli sme s tým, aby sme nedostali gól, chceli sme vyhrať, ale vzhľadom na priebeh zápasu by bol aj bod dobrý... Takže odchádzame smutní a sklamaní,“ poznamenal 23-ročný rodák zo Stropkova Tomáš Jenčo po svojom treťom stretnutí v tmavozelenom drese MFK Zemplín. V premiére za DAC upútal pokojom, prehľadom, pokorou a skúsenosťami 26-ročný ľavý obranca Milan Hozda z Varnsdorfu, kde bol dva roky kapitánom českého druholigistu. Lenže keď mu nezvýšili skromný plat, prišla s ponukou Dunajská Streda na odporúčanie svojho stopéra Hubera a vystužila kraj obrany po odchode Adiabu. S vizitkou kapitána Vysočiny Jihlava, ktorá postúpila do najvyššej českej súťaže, prišiel do Dunajskej Stredy Stanislav Velický a v stretnutí o prvé miesto s Michalovcami strelil svoj premiérový gól v žlto-modrom drese s číslom 13. „Signál z rohového kopu vyšiel podľa predstáv, hoci ho mal zahrať Braňo Fodrek, ibaže po sérii rohových kopov už nevládal bežať z jednej strany na druhú... Braňo Obžera ho však stopercentne zastúpil,“ podotkol 31-ročný stredopoliar z Lakšárskej Novej Vsi. Gól venoval mamičke, ktorá ho videla v novom drese prvý raz. Po stretnutí sa s rodičmi podelil o bezprostredné dojmy. „Do zápasu sme vstúpili vynikajúco, vypracovali sme si viacero šancí, o to viac nás mrzel gól, ale chyba sa stane... Nevzdali sme sa, silou vôle sme vystupňovali tempo a zaslúžene sme vyhrali. Keď otočíte skóre a ľudia sa chytia, skandovane vám tlieskajú, to sú krásne pocity a tie najkrajšie víťazstvá.“

Tréner MFK Zemplín Albert Rusnák sa zdržal hodnotenia zápasu, vypočul si názor kolegu Radványiho, rozlúčil sa a odišiel. Usúdili sme, že nechcel zabŕdnuť do rozhodcu, no príčinu prehry musia Michalovce hľadať v prvom rade v sebe. Prečo sa príliš zamerali na obranu? Prečo len tri razy vystrelili na bránu a nezahrávali ani jeden rohový kop? Prečo sa v záverečných šiestich minútach prizerali, ako si domáci prihrávajú loptu na vlastnej polovici. Hráči „mlčali“ na súperovej polovici a tréner na tlačovke. Ani jedno, ani druhé zápasu o prvé miesto nepristane.

Zdroj: denník Šport

Jedenásť žltých a tri červené karty. Taká je bilancia včerajšieho dopoludňajšieho stretnutia 6. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ, ktoré sa hralo v Topoľanoch a stretli sa v ňom domáca rezerva MFK Zemplín Michalovce a FK Haniska.

O osude zápasu bolo rozhodnuté už do polčasu, v ktorom si Michalovčania vypracovali trojgólový náskok a celkovo vyhrali zápas 4:0. Haniska nastúpila už na svoj piaty zápas na súperovej pôde za sebou. V prvom polčase doplatili na hrubé chyby a inkasovali tri góly. „Súper nás v úvodnom dejstve predčil v efektivite, zo štyroch striel na bránu dal tri góly a Špilárom ešte trafil brvno. My sme urobili individuálne chyby, keď sme nepokryli hráčov,“ povedal na úvod lodivod Hanisky Roman Berta. Jeho zverenci v druhom polčase hru viac vyrovnali aj vďaka vylúčeniu michalovského stredopoliara Leonida Shytova. „Zápas bol veľmi nervózny, vzbĺkli zbytočné emócie. Nechcem sa vyjadrovať k tomu, kto za tým stojí,“ pokračoval R. Berta. Kormidelník FK narážal na výkon rozhodcu Mišenčíka, ktorý dvoch jeho hráčov vylúčil a ďalším piatim ukázal žlté karty. „Výsledok 4:0 je podľa priebehu hry pre nás veľmi krutý,“ uzavrel 47-ročný R. Berta.

Zemplínčania chceli v súboji s Haniskou odčiniť minulotýždňové domáce zaváhanie s Veľkými Revištiami, čo sa im aj podarilo. „Súpera sme sa však obávali, keďže má skúsené mužstvo aj jednotlivcov, ktorí okúsili aj vyššie súťaže. Moji hráči ma potešili prístupom, veľmi dobre kombinovali a hlavne v prvom polčase bolo držanie lopty na našej strane. Plnili sme to, čo sme si povedali v kabíne. Zápas sme rýchlo rozhodli a po zmene strán sme prestali hrať, čo sa mi nepáčilo,“ zhodnotil duel tréner MFK Zemplín Milan Lalkovič. Na margo vysokého počtu kariet poznamenal: „Hostia boli nervózni a predviedli zákroky, ktoré nepatria k futbalu. Našťastie sme sa im neprispôsobili a zápas doviedli do víťazného konca.“

Zdroj: denník Korzár