MFK Zemplín čaká šláger na Žitnom ostrove

2012-08-25 12:00:00

Michalovčania sú na poriadne horúcu pôdu v Dun. Strede pripravení, Ján Marcin vníma zápas proti svojmu materskému tímu ako každý iný.

Šláger druhej najvyššej súťaže je dnes na programe na Žitnom ostrove. V priamom súboji o prvé miesto tabuľky sa o 16. hodine stretnú futbalisti druhej Dunajskej Stredy s vedúcimi Michalovcami. 

Vedia, čo ich čaká...

Zemplínčania vycestovali k súperovi, ktorý má na svojom konte iba o jeden bod menej, už včera napoludnie. Na Žitnom ostrove ich čaká nielen horúce počasie, ale aj horúca pôda. „Vieme, aké je tam prostredie. Sme pripravení na všetko, čo sa tam bude diať. Hru Dunajskej Stredy sme si pozreli na videu, očakávame  ťažký zápas. Je len na nás, aby sme ho zvládli,“ prezradil pravý obranca MFK Zemplín Ján Čarnota. „DAC má šikovných a skúsených hráčov, preto musíme byť koncentrovaní celých 90 minút. Budeme sa snažiť hrať po zemi, keďže domáci disponujú vysokými hráčmi a dobrými hlavičkármi,“ doplnil rodák zo Starej Ľubovne, ktorý do Michaloviec prišiel pred sezónou z Dolného Kubína. Tréner Albert Rusnák nebude mať dnes k dispozícii Stanislava Danka, ktorý sa zranil počas týždňa na tréningu.

Zápas ako každý iný

FK DAC 1904 po zostupe do II. ligy odohral doma už tri zápasy, v ktorých však dokázal zvíťaziť iba raz. „Chýbalo nám v nich šťastie, ale od zápasu k zápasu sa to zlepšuje,“ rozhovoril sa michalovský odchovanec v službách Dun. Stredy Ján Marcin, ktorý od svojho odchodu z MFK Zemplín v máji 2011 káder už takmer vôbec nepozná. „Odvtedy sa tam udiali veľké zmeny, pamätám si akurát Miša Vanáka, Roba Kovaľa či Miloša Brédu. Aj preto beriem súboj proti Michalovciam ako každý iný,“ uviedol 26-ročný stopér. „Dnes by na nich mala platiť tvrdšia hra, musíme k hráčom pristupovať a nenechať im priestor. Verím, že uspejeme a dostaneme sa na prvé miesto.“ Dnešný duel bude zároveň aj súbojom druhej najlepšej obrany (2 góly) a najlepšieho útoku (10 gólov). Kto z neho vyjde lepšie? Dunajská Streda či Michalovce?

Rezerva hrá opäť doma

Michalovskí fanúšikovia počas tohto víkendu bez futbalu neostanú, pretože na domácej pôde sa po týždni opäť predstaví štvrtoligové B-mužstvo MFK Zemplín, ktoré zajtra o 10.30 hod. privíta v Topoľanoch mužstvo Hanisky. Pôvodne sa stretnutie malo odohrať na ihrisku súpera, avšak kvôli rekonštrukčným prácam na jeho štadióne odohrá FK doma svoj prvý duel až 9. septembra.

Zdroj: denník Korzár