V Debrecíne dvojgólová prehra aj výhra

2016-01-23 12:00:00

Zemplínčania zaknihovali navlas rovnaké výsledky, v druhom súboji dosiahli prvé víťazstvo a strelili prvé góly v príprave.

Nováčika Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce preveril v sobotu popoludní druhý súper v prebiehajúcej zimnej príprave. Žlto-modrí opäť vycestovali za svojim protivníkom k našim južným susedom. Tentoraz si zmerali sily s aktuálne siedmym mužstvom tabuľky najvyššej maďarskej súťaže Debrecínom, s ktorým odohrali hneď dva zápasy, takže nový michalovský lodivod Stanislav Griga mohol v akcii vidieť dokopy až 25 hráčov. V prvom stretnutí podľahli jeho zverenci domácim 0:2 (0:1), v druhom im prehru oplatili rovnakou mincou, keď zvíťazili 2:0 (0:0). 

1. zápas:

Na umelej tráve v Debrecíne sa v prvom súboji hral vyrovnaný futbal, Michalovčania v prvom polčase zahrávali hneď niekoľko rohových kopov, z ktorých však nedokázali skórovať. Päť minút po polhodine hry poslala domácich do vedenia ich najnovšia posila Dávid Holman z poľského Lechu Poznaň. Aktívny vstup do druhého dejstva priniesol Debrecínu ďalší gól, o ktorý sa postaral strelou do šibenice Zsolt Horváth. Celok z metropoly Zemplína tak utrpel druhú porážku v príprave, keď doplatil na nepremenené šance.

DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 35. Holman, 47. Zs. Horváth

DVSC-TEVA: Verpecz (78. Deczki) - Lázár, Szatmári, N. Mészáros (69. Kinyik), Barna – Bereczki, J. Varga (63. Ludánszki), Holman, Zs. Horváth (63. Kertész) – Tisza, A. Coulibaly

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - D. Kunca, M. Bednár, T. Sedlák, Bayón - F. Serečin - Komazec (striedali: L. Tóth, Bellás, Vajs)

2. zápas:

Aj druhé stretnutie malo svoju kvalitu. Zemplínčania podali dobrý výkon a o svojej výhre rozhodli krátko po prestávke dvoma rýchlymi gólmi v rozmedzí dvoch minút. Najprv sa v 55. minúte presadil Hamuľak a hneď nato zvýšil michalovské vedenie jeho kolega z útoku Rus Maxim Votinov, ktorý prišiel na skúšku. Potom sa ešte snažili domáci s výsledkom niečo urobiť, ale svoje príležitosti nevyužili.

DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 55. M. Hamuľak, 57. Votinov

DVSC-TEVA: Radoševič – Z. Nagy (68. Kinyik), Brkovics, Máté, Korhut – Bódi, Jovanovic, Szakály, Ferenczi – Kulcsár (72. T. Sándor), Sidibe (65. Kertész)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarchinsky, Michal Gallo, Caballero, J. Straka - M. Koscelník, Grič, A. Leško, Mensah - M. Hamuľak, Votinov (striedali: L. Tóth, Bellás, Vajs)

Najbližší prípravný súboj odohrajú michalovskí futbalisti v stredu o 17.15 hod. na domácom ihrisku proti treťoligovému Trebišovu. Zápas sa uskutoční na umelej tráve.