Dvaja Michalovčania v slovenskom drese

2012-08-23 12:00:00

Dvojica hráčov MFK Zemplín - Adrián Leško a Michal Janočko - nastúpila v týchto dňoch za SR 18, resp. SR 16.

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov uspela vo svojom úvodnom vystúpení na Memoriáli Václava Ježka v moravskej obci Píšť, keď v stredu popoludní zdolala rovesníkov z Ukrajiny 1:0. Zverenci trénera Milana Malatinského nastúpia dnes o 17.00 h v Brušperku proti Maďarsku. V slovenskom drese nastúpil aj michalovský útočník Adrián Leško, ktorý na ihrisku pobudol do 78. minúty.

Gól: 76. R. Bača

ŽK: Radchenko, Tankovskyy - Szöke

UKRAJINA "18": Zatsepin - Kacharaba, Bezluglyy, Tkachuk (53. Kharatin), Tyschenko, Radchenko, Tankovskyy (57. Yastrub), Zaviyskiy (59. Lazarovych), Lukhtanov, Kalinin (66. Schevchuk), Polegenko

SLOVENSKO "18": R. Bačík - Kastelovič, Králik, Šatka, Lacko - Szöke (69. R. Bača), Škriniar - T. Trabalík (41. Záhumenský), D. Ivan, Zuziak (50. Ľupčo) - A. LEŠKO (78. Sábler)

Milan Malatinský (tréner SR "18"): "Prvý náš spoločný zápas s reprezentáciou U18 sme odohrali proti Ukrajine, ktorá v posledných troch ročníkoch vyhrala Ježkov memoriál. S úvodnými dvadsiatimi minútami som bol v celku spokojný, rýchlymi kombináciami v strede ihriska sme sa dostávali pred bránu súpera, žial niektoré sľubné situácie zostali nevyužité, najmä Leškova šanca si pýtala gól. Od tohto momentu sme začali hrať komplikovane, dlhým držaním lopty sme súperovi ponúkli stred ihriska a Ukrajina bola nebezpečná najmä zo štandardných situácií, ktoré sme do polčasu prežili. Druhý polčas sme skvalitnili defenzívnu činnosť, zjednodušili sme prechod do útoku krátkymi a kolmými prihrávkami a z toho pramenili naše šance, ale zaslúžené víťazstvo nám zabezpečil až krásnou strelou do šibenice Baša v 76. minúte. Zostávame nohami na zemi a zajtra nás čaká ťažký zápas s Maďarskom."

Slovenská futbalová reprezentácia do 16 rokov zvíťazila v dnešnom medzištátnom prípravnom stretnutí v Uherskom Hradišti s výberom Česka do 16 rokov 2:1. Zverenci trénera Ladislava Pecka nadviazali na utorňajšie domáce víťazstvo 6:1 s tým istým súperom. V slovenskom výbere dnes dostal príležitosť aj stopér MFK Zemplín Michalovce Michal Janočko, ktorý odohral celé stretnutie.

Góly: Holešínský - Ocelka, Michlík

ČK: 33. Šrein po druhej ŽK

ČESKO "16": Šedivý - Žárský, Boček (62. Janetzký), Březina, Šrain - Macek, Petržela (50. Zahnaš), Schulz (41. Januška), Badocha (69. Holešinský), Krejčí (41. Klíma) - Mihálik

SLOVENSKO "16": Kňažovič - Pavlovčík (61. Pobijak), Beniač, M. JANOČKO, Szalay (61. Michalíček), Kopičár, Chromek, Hric (41. Krč), Lošonci (51. Michlík), Kopál, Ocelka (41. S. Mráz)

Ladislav Pecko (tréner SR "16"): "Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť aj v druhom zápase, aje keď náš výkon nebol taký dobrý ako predvčerom. Najväčším pozitívom pre mňa je fakt, že hráči dokázali pristúpiť zodpovedne k dvom zápasom po sebe. Verím, že si to uvedomujú aj oni a budú v tom pokračovať v kluboch aj v reprezentácii."

Zdroj: SITA