Nováčik už bez Nworaha, Mensah je späť

2016-01-21 12:00:00

Jeho zotrvanie je však stále otázne, rokovania prebiehajú aj s Khubutiom.

Prvoligoví futbalisti michalovského MFK Zemplín zarezávajú pod vedením nového lodivoda Stanislava Grigu už takmer dva týždne. Za ten čas bolo v kádri nováčika najvyššej súťaže zopár pohybov smerom dnu alebo von. Najčerstvejšou zmenou je koniec útočníka Petra Nworaha, ktorý sa do zimnej prípravy žlto-modrých ani nezapojil.

Bez gólového zápisu

Nworah sa mal pôvodne ukázať na úvodnom zraze michalovského celku, ale kvôli problémom s odletom z Afriky na Slovensko nedorazil. Keďže na tréningoch sme ho nevideli ani  v ďalších dňoch, začali sme zisťovať, čo s ním je. „S Petrom sme po vzájomnej dohode ukončili spoluprácu,“ ozrejmil nám príčiny Nworahovej absencie predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Nigérijčan síce v jeseni v niekoľkých zápasoch zahral veľmi dobre, ale strelecky sa nedokázal presadiť ani raz. Góly v jarnej časti sa budú čakať od Filipa Serečina, prvej zimnej posily nováčika. „Už sme s ním podpísali zmluvu, teraz začíname riešiť jeho prestup z VSS Košice,“ uviedol Šoltinský.

Do Debrecína cestujú

Hoci k Laborcu prišiel Serečin, stále sa funkcionári klubu obzerajú po gólovom hráčovi na hrot útoku. Aktuálne zatiaľ nikto nový do kádra nepribudol, ale niekoľko dní už s Michalovcami trénujú dvaja navrátilci Emmanuel Mensah a Akaki Khubutia, ktorým po jeseni skončili zmluvy. „Mensah za nás nastúpil aj v prípravnom súboji na pôde Ferencvárosu a s mužstvom vycestuje aj v sobotu do Debrecína, rovnako tak aj Khubutia. S oboma hráčmi momentálne prebiehajú rokovania o ďalšej spolupráci. Do týždňa by sa malo rozhodnúť, či budú obliekať dres MFK Zemplín aj v jarnej časti,“ prezradil šéf michalovského klubu.

Zdroj: korzar.sk