Skvelý obrat michalovských futbalistov

2012-08-18 12:00:00

V derby porazili Bardejov 4:3, hoci prehrávali už 0:2. Hetrikom sa zaskvel útočník Pavol Jurčo.

Futbalisti MFK Zemplín zvíťazili vo východniarskom derby s Bardejovom na domácej pôde 4:3 (2:2) a udržali sa na čele tabuľky.

Vyše dvojtisícová návšteva bola svedkom kvalitného druholigového futbalu. Už v 7. minúte namieril Jurčo do bočnej siete po peknom Garelovom pase. O minútu nato fauloval v pokutovom území domáci Čarnota Andraščíka a rozhodca ukázal na biely bod. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Seman a bolo 0:1. Michalovčania sa ani poriadne nestihli spamätať z tohto šoku a v 13. minúte prišiel ďalší: po rohovom kope sa hlavou presadil Zápotoka - 0:2. Bardejovčania hýrili aktivitou a po ďalšom závare v domácej šestnástke si Čarnota takmer vsietil vlastný gól. V 22. minúte tvrdo vypálil v plnom behu Dyjan De Azevedo, ale lopta išla tesne vedľa. Krátko nato vystrelil nad aj skúsený Seman. Hneď z následného protiútoku dostal za obranu prihrávku Jurčo a volejom znížil - 1:2. Zemplínčanov tento moment nabudil a v 27. minúte sa im podarilo znížiť, center Gamkrelidzeho poslal hlavou do brány Jurčo - 2:2! Eufóriu domácich mohol schladiť o dve minúty Seman, ktorého však vychytal famózny Jenčo. V 40. minúte sa rútil na Molčana Jurčo, ale namieril iba do nôh gólmana Partizána, následne dorážal aj Hamuľak, ale v čistej šanci namieril iba do obrancu. V nadstavenom čase po centri Gamkrelidzeho hlavičkoval Hamuľak vysoko nad.


Úvod druhého polčasu vyšiel lepšie domácim, ktorým sa v 58. minúte podarilo dokončiť dokonalý obrat: do vlastnej siete nešťastne hlavou namieril Zápotoka - 3:2! Za hostí odpovedal strelou Dyjan De Azevedo, ale Jenčo bol pozorný. Potom šancí ubudlo, až prišla 81. minúta, krásna individuálna akcia Gamkrelidzeho, ktorý nezištne prihral pred bránu Jurčovi, ktorý napol sieť aj po tretíkrát a zaznamenal tak hetrik! V 87. minúte nebezpečne vypálil Seman, ale iba do Jenča. V predposlednej minúte namieril ten istý hráč iba do brvna, ale hneď nato sa z uhla presadil Kica a znížil na rozdiel jediného gólu. V nadstavenom čase zahrával z nebezpečnej vzdialenosti priamy kop Seman, ale loptu poslal iba do múru.


MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 4:3 (2:2)

Góly: 24., 27. a 81. P. Jurčo, 58. vlastný L. Zápotoka - 9. Marek Seman (11 m), 13. L. Zápotoka, 89. S. Kica

ŽK: 8. J. Čarnota, 11. Zonzon, 14. Shytov, 78. M. Hamuľak, 90+. Korijkov - 45. L. Zápotoka, 54. Hanuščák, 75. Kuhajdík

Rozhodoval: Michlian - 2 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota (80. Korijkov), Krmpotič, Shytov, M. Vanák - S. Danko, Zonzon (56. Kovaľ), Gamkrelidze - Garel (67. M. Regáli), M. Hamuľak, P. Jurčo

PARTIZÁN: Molčan - Hanuščák (71. Cuprišin), Palša, V. Staš, S. Kica - Dyjan De Azevedo, L. Zápotoka, F. Kundra (65. Grohoľ), V. Andraščík (82. Marko Lukáč) - Kuhajdík, Marek Seman

 

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. augusta o 16.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (6. kolo)

Sobota 1. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (7. kolo)

Sobota 8. septembra o 15.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (8. kolo)