MFK Zemplín prehral u nováčika v Šali

2012-08-11 12:00:00

Domácemu tímu podľahli 1:3, keď jediný gól michalovského celku zaznamenal útočník Martin Regáli.

Michalovskí futbalisti zaknihovali v zápase 4. kola II. ligy na pôde Dusla Šaľa prvú prehru v súťaži, keď nováčikovi súťaže podľahli 1:3.

Michalovčania si v úvode vypracovali dve veľké šance, najprv v 15. minúte Danko strelou spoza šestnástky iba opečiatkoval spojnicu brvna a tyče a o štyri minúty neskôr Jurčo postupoval sám na domácu bránu, preloboval brankára, ale loptu smerujúcu do brány vykopol z čiary obranca Šale. A tak prišiel trest v podobe gólu Dusla, keď sa v 26. minúte presadil Čurgali - 1:0. MFK Zemplín bol domácemu celku vyrovnaným súperom, ale skórovať sa im nepodarilo. Po prestávke sa zverenci trénera Alberta Rusnáka snažili vyrovnať skóre, ale už v 53. minúte po rohu inkasovali po druhýkrát a opäť skóroval Čurgali. Kontaktný gól hostí prišiel v 71. minúte, zaznamenal ho striedajúci Regáli, ktorý dorazil strelu Zonzona - 2:1. Minútu pred koncom španielsky stopér Vernon "zatiahol" ručnú brzdu a uvidel červenú kartu. Z následného priameho kopu z 20 m pridal gólovú poistku Jakubiak a uzavrel skóre duelu na 3:1.

FK Slovan Duslo Šaľa - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Góly: 26. a 53. Čurgali, 90. Jakubjak - 71. M. Regáli

ŽK: 40. P. Jurčo, 64. M. Regáli, 83. Gamkrelidze, 87. Krmpotič (všetci Michalovce)

ČK: 89. Vernon (Michalovce) za podrazenie súpera vo vyloženej šanci

Rozhodoval: Horváth - 364 divákov

FK SLOVAN DUSLO: Kolmokov - R. Mihálik, Mujkoš, Čirik, Ďatko - M. Charizopulos, D. Rehák, Gešnábel (75. E. Gajdoš), Lalák - O. Čurgali (89. Jakubjak), L. Szabo (90. Kružlík)

MFK ZEMPLÍN: Bréda - J. Čarnota, Krmpotič, Vernon, M. Vanák - Gamkrelidze, Zonzon, S. Danko - P. Jurčo, M. Hamuľak (46. M. Regáli), Garel (46. Immorlano, 82. Shytov)

Tréner Albert Rusnák: "Podali sme profesorský výkon, nehrali sme kolektívne. Naše kombinácie boli zdĺhavé, súper sa tak stíhal sformovať a stále sme išli do plných. Chýbala mi kreativita, chlapci robili veľa taktických chýb. Neboli sme horší ako súper, ale inkasovali sme lacné góly."