M. Zahorčák pred 3. ročníkom Michalovce cupu

2012-08-08 12:00:00

Už o necelý týždeň odštartuje v Michalovciach trojdňový prestížny turnaj dorastencov pod názvom Michalovce cup 2012.

Už budúci týždeň sa v Michalovciach uskutoční tretí ročník futbalového turnaja dorastencov Michalovce Cup. Tento ročník je poznamenaný hviezdnou zostavou, keď okrem domácich futbalistov sa na ňom zúčastní aj poľská Legia Varšava, španielsky Villarreal CF, ale najväčšiu divácku pozornosť bude určite pútať taliansky gigant Juventus Turín. O tomto turnaji, ktorý potrvá od utorka 14. až do štvrtka 16. augusta, sme sa porozprávali s koordinátorom mládeže MFK Zemplín Michalovce Marekom Zahorčákom.

Pán Zahorčák, turnaj Michalovce Cup ste začali organizovať pred troma rokmi. Prečo ste sa k tomuto kroku odhodlali?

"Bolo to hlavne preto, aby naši dorastenci mali konfrontáciu aj s inými družstvami, s akými sa stretávajú v lige. To bol hlavný dôvod. Turnaj sme každý rok posúvali úrovňou vyššie. Napríklad minulý rok sme tu mali reprezentáciu Slovenska do 17 rokov. Tentoraz sa účasťou posunie ešte ďalej."

Prečo ste sa rozhodli presunúť turnaj zo zimy na leto?

"Prvé dva ročníky sa uskutočnili v zimných mesiacoch. Určite si všetci pamätáme, aké bolo počas druhého ročníka počasie. Práve počasie bol prvý dôvod preloženia turnaja. Druhým dôvodom bolo to, že osloveným družstvám viac vyhovoval letný termín a turnaja sa chceli zúčastniť radšej v lete."

Aké máte očakávania od tohto ročníka?

"Už v predošlej odpovedi som predostrel, že chceme aby naši chlapci hrali aj zápasy s inými súpermi, ako zo Slovenska a mali tak medzinárodnú konfrontáciu. Len tá ich totiž môže posunúť ďalej. To je aj jedno z očakávaní, že naši chlapci odohrajú dobre zápasy s kvalitnými zahraničnými celkami. Tie môže pomôcť jednotlivým hráčom, ktorí sa následne môžu podobne ako nedávno Hromada predať do zahraničia. Určite takýto turnaj pomôže aj našim dorastencom."

Akým systémom sa bude hrať?

"Hrať sa bude systémom každý s každým, takže, spolu uvidia diváci šesť zápasov. Všetky sa uskutočnia na hlavnom ihrisku štadióna MFK Zemplín.“ 

Ide o dorastenecký turnaj. Aké vekové kategórie sa na ňom zúčastnia?

"Michalovce Cup sú dorasteneckým turnajom. Zúčastnia sa na ňom družstvá starších dorastencov, no je možné, že na ňom uvidíme aj niekoľko mladších chlapcov."

Tretí ročník prináša hviezdne obsadenie, keď sa turnaja zúčastnia okrem domácich futbalistov aj poľská Legia Varšava, španielsky Villarreal, no najväčšiu divácku pozornosť bude určite pútať taliansky gigant Juventus Turín. Čo hovoríte na túto účasť?

"Je to vynikajúce, že sa nám podarilo k účasti presvedčiť takéto tímy. Juventus Turín totiž nechodí na Slovensko každý deň. V prípade Talianov a Španielov sme využili naše kontakty. Legia Varšava tu bola aj minulý ročník. Pôjde o kvalitný turnaj a divák si určite príde na svoje. Ešte raz, sme radi, že sme získali takúto účasť."

Turnaja sa zúčastní aj španielsky Villarreal CF. Ten je družobným mestom Michaloviec. Bolo aj to dôvodom k tomu, že ste spomenutý tím na turnaj pozvali?

"Určite zavážilo aj to. K jeho účasti nám pomohli aj naši zahraniční priatelia, s ktorými má klub nadštandardné vzťahy. Toto družstvo sme do Michaloviec volali už vo viacerých kategóriách, no vždy to na niečom spadlo. Som veľmi rád, že sa to tentoraz podarilo a Villarreal k nám príde. Musím povedať, že tento tím má výborne prepracovanú mládežnícku akadémiu a tak tu určite príde so silným výberom hráčov, o ktorých môžeme v budúcnosti veľa počuť."

Celý rozhovor s Marekom Zahorčákom si môžete prečítať TU

Zdroj: novinyzemplina.sk