MFK Zemplín tesne porazil Liptákov

2012-08-04 12:00:00

O víťazstve 1:0 nad Liptovským Mikulášom rozhodol v 73. minúte Pavol Jurčo, pre ktorého to bol prvý gól v drese Michaloviec.

Michalovskí futbalisti zvíťazili aj v treťom súťažnom stretnutí, tentoraz nad Liptovským Mikulášom, ktorý porazili tesne 1:0.

Už v 3. minúte stretnutia ohrozil domáci Jurčo zakončením z uhla brankára Šavola, ale ten sa nenechal prekvapiť. V 10. minúte sa po rohu Danka dostala odrazená lopta až k Zonzonovi, ktorý tvrdo namieril iba do gólmana Liptákov. O štyri minúty nato boli Michalovčania blízko k otváraciemu gólu, ale Jurčov jemný teč hlavou po Dankovom priamom kope o milimetre minul bránu hostí. Tatran dal prvýkrát o sebe vedieť v 19. minúte, keď spoza šestnástky napriahol Labun, avšak jeho strela išla vysoko nad. V 28. minúte nebezpečný Immorlanov center skončil iba na bočnej sieti. Z následného rohu Zonzon vypálil mimo. Na druhej strane sa opäť zastreľoval kapitán Labun, Brédovu bránu netrafil. Po ňom to skúšal z veľkej diaľky aj Moravčík, ale michalovský brankár bol pozorný. V 43. minúte mohli domáci inkasovať gól do šatne: Tomko sa ocitol sám pred Brédom, preloboval ho, ale lopta išla tesne vedľa.


Po prestávke domáci zvýšili aktivitu, ale boli to hostia, ktorí mohli otvoriť skóre, ale priamy kop Labuna bravúrne zneškodnil Bréda. V 64. minúte zahral Popik roh na Tomka, avšak trebišovský odchovanec zblízka netrafil bránu. O štyri minúty odcentroval Jurčo pekne na Hamuľaka, ktorého hlavičku zneškodnil Šavol. V 73. minúte sa už michalovské tribúny radovali, Jurčo zblízka dotlačil loptu do siete a otvoril skóre duelu - 1:0. Krátko nato ten istý hráč opäť zamestnal Šavola, ktorý zneškodnil jeho strelu. Desať minút pred koncom zápasu si gólman Liptákov poradil aj so strelou Zonzona. V záverečných minútach hry už Michalovčania súpera do žiadnej šance nepustili a zaznamenali tak aj tretí plný bodový zisk v sezóne.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0)

Gól: 73. P. Jurčo

ŽK: 34. Zonzon, 60. Krmpotič - 78. P. Tomko

Rozhodoval: Fajčík - 1 970 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - J. Čarnota, Krmpotič, Vernon, M. Vanák - S. Danko (46. Garel), Zonzon, Gamkrelidze, Immorlano (53. Kovaľ), P. Jurčo - M. Hamuľak

MFK TATRAN: Šavol - P. Moravčík, Kubena, Daško, Janec - Rezer (59. Ďungel), T. Labun, I. Lišivka (65. Balluch), Pastva, Popik (72. Šupej) - P. Tomko

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 7. augusta o 17.30 hod.: Lučenec - Michalovce (1. kolo Slovenského pohára)

Sobota 11. augusta o 16.30 hod.: Šaľa - Michalovce (4. kolo)

Sobota 18. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Bardejov (5. kolo)