Dorastenci v domácej rozlúčke bez bodov

2012-06-09 12:00:00

Vo východniarskom derby s MFK Košice prehrali starší dorastenci 0:2 a mladší dorastenci 0:1.

Starším dorastencom MFK Zemplín Michalovce nevyšla rozlúčka s domácim prostredím, keď v zápase 29. kola podľahli košickému MFK 0:2 (0:1). Nedarilo sa ani mladším dorastencom, ktorí takisto na vlastnej pôde prehrali. Košičanom podľahli 0:1 (0:1).

Starší dorastenci

V derby vyslal prvý strelecký pokus domáci Danko, ale v 3. minúte mieril vedľa. O tri minúty nato mal veľkú príležitosť na skórovanie Regáli, avšak sám pred brankárom zahlavičkoval iba do neho. V 10. minúte sa Košičanom podarilo otvoriť skóre, z pravej strany sa krížnou strelou presadil Gáll - 0:1. O niekoľko minút vyslal krásny volej na gólmana Huka Regáli, lopta však preletela tesne mimo šibenice. Blízko k vyrovnaniu bol aj Varga, tiež však nenamieril medzi tri žrde. Krátko pred prestávkou si domáci stopér Sochanič nerozumel s brankárom Kirom a hlavou si takmer vsietil vlastenca. Lopta išla tesne vedľa.

Po zmene strán opäť ako prvý zamestnal hosťujúceho brankára Huka Danko, ten jeho strelu po individuálnej akcii vyrazil na rohový kop. V 59. minúte spoza šestnástky napriahol Koscelník, strela išla nad bránu. O šesť minút podnikli hostia nebezpečný protiútok a Gáll z rovnakej pozície ako pri prvom góle vsietil aj druhý a bolo 0:2. Michalovčania v zadných radoch "horeli" a MFK ich mohol potrestať ďalšími gólmi, no pri viacerých tutovkách hostí pri Zemplínčanoch stálo šťastie. V 70. minúte vypálil striedajúci Jacko, ale nepresne. V 74. minúte strela hosťujúceho Ferejčáka skončila na spojnici Kirovej brány. V závere už domáci z menšieho tlaku nedokázali nič vyťažiť, a tak sa zrodilo zaslúžené víťazstvo košického celku.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 0:2 (0:1)

Góly: 10. a 65. Gáll

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, Sochanič, A. Varga, Škultéty (71. Hutaj) - M. Koscelník, Turík, S. Danko (58. L. Jacko), A. Leško - J. Štofík (54. T. Kolesár), M. Regáli

Mladší dorastenci

Michalovčania odštartovali zápas aktívne, v úvode mali dobré šance na skórovanie Kiss, Vožný aj Petričko, ale neboli úspešní. Postupne však hra upadala do priemeru, Zemplínčanom viazla kombinácia a krátko pred odchodom do kabín inkasovali gól do šatne z kopačky Stropkaya. Aj po zmene strán pokračoval slabý výkon domácich. Nevypracovali si žiadnu príležitosť na vyrovnanie a s Košičanmi nakoniec prehrali najtesnejším rozdielom.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 0:1 (0:1)

Gól: 38. Stropkay

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Havrila, Mikovčík, J. Šimko, Lechman - Ilinjo, J. Kiss (60. Ďurik), Grič, P. Petričko - T. Vožný, Doboš (41. Andrejko)

Posledné súťažné stretnutia v tomto ročníku odohrajú Michalovčania už v stredu 13. júna, kedy v zápasoch 30. kola I. ligy nastúpia na pôde AS Trenčín. Starší vybehnú na trávnik o 15. hodine, mladší o 17.15 hod.