Slovákov prehra mrzí, ale hlavy nevešajú

2012-06-04 12:00:00

Zlomovým momentom stretnutia bola nepremenená tutovka Maka, z následného protiútoku Rumuni skórovali.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov prehrala v piatkovom kvalifikačnom stretnutí o postup na Majstrovstvá Európy 2013, ktoré sa uskutočnia v Izraeli, so súperom z Rumunska na michalovskom štadióne 0:2 (0:0). Mladí Slováci si touto prehrou výrazne skomplikovali situáciu v 9. kvalifikačnej skupine, v ktorej však naďalej figurujú na druhej priečke.

O Makovej šanci

Zverenci kormidelníka Ivana Galáda mali počas celého zápasu územnú prevahu, ale kým v prvom dejstve si okrem striel z diaľky nevypracovali žiadnu gólovú príležitosť, po prestávke pridali a do vedenia ich mohol poslať Róbert Mak, hráč nemeckého Norimbergu, ktorý postupoval sám na gólmana Lazara. Čistú šancu však nepremenil, a tak prišiel trest. „Bol to smolný a zároveň aj rozhodujúci moment duelu. Do bodky sa potvrdilo známe ´nedáš-dostaneš´, Rumuni hneď z protiútoku skórovali. Potom to už bol vabank a dostali sme aj druhý gól. Pre nás mrzí, boli sme lepším mužstvom, chceli sme si vylepšiť pozíciu v tabuľke. Sme sklamaní,“ povedal po zápase Dávid Guba, útočník slovenského výberu, ktorému sa v závere podarilo rozvlniť sieť, avšak gól neplatil pre signalizovaný ofsajd.


O odvete v Bukurešti

Piatková prehra výrazne naštrbila slovenské postupové plány, ale podľa slov D. Gubu, hlavy ešte rozhodne nevešajú. „Verím, že v Rumunsku prehru nášmu súperovi oplatíme. Musíme na domácich vyletieť a streliť čo najrýchlejšie úvodný gól, ktorý by nás upokojil. Chceme doviesť zápas do víťazného konca,“ tvrdil 20-ročný zakončovateľ, ktorý na klubovej scéne pôsobí v prešovskom Tatrane. Stretnutie v Bukurešti je na programe už zajtra o 17.hodine, trénerovi Galádovi v ňom bude chýbať dvojica vykartovaných hráčov Róbert Mak a Filip Kiss.

O michalovskom prostredí

Dávid Guba je rodákom z Medzilaboriec, ktoré nie sú ďaleko od Michaloviec, takže na tribúnach štadióna MFK Zemplín mal aj početné zastúpenie svojich priaznivcov. „Na zápas prišlo kopu známych, okrem rodinných príslušníkov aj mnoho kamarátov, čo som určite nečakal. Potešilo ma to, len škoda, že sme nevyhrali,“ prezradil D. Guba, ktorý do súboja s Rumunskom zasiahol až v 76. minúte, keď vystriedal Petra Mazana. A ako sa mu pozdávalo michalovské prostredie? „Ľudia boli úžasní, bodaj by takých zápasov na Slovensku bolo čo najviac. Vedel som, že v Michalovciach bude dobre a potvrdilo sa to,“ uzavrel debatu slovenský reprezentant.

Zdroj: denník Korzár