Patrik Le Giang verí v slovenský úspech

2012-06-01 12:00:00

Jediným futbalistom z MFK Zemplín v nominácii SR 21 je gólman P. Le Giang, s ktorým sa denník Korzár krátko pozhováral.

Fanúšikovia nielen zo Zemplína, ale aj zo širokého okolia, si dnes podvečer v Michalovciach prídu na svoje. O 19.30 hod. sa na štadióne MFK Zemplín uskutoční dlho očakávané stretnutie slovenského národného výberu do 21 rokov proti rovesníkom z Rumunska. Pôjde o zápas 9. kvalifikačnej skupiny o postup na budúcoročné Majstrovstvá Európy (ME), ktoré sa budú konať v Izraeli.

Nič im nedarujú zadarmo

Jediným hráčom MFK Zemplín v nominácii kormidelníka Ivana Galáda je brankár Patrik Le Giang, a práve jeho sme opýtali, čo hovorí na dnešného súpera slovenského výberu. „Rumuni majú po piatich zápasoch v skupine päť bodov, čo znamená, že už nemajú šancu postúpiť na ME ani do baráže. Napriek tomu nám však nič nedarujú zadarmo. Do kvalifikácie vstupovali z prvého koša a budú chcieť ukázať svoju kvalitu. Tú však máme aj my, tvoríme výbornú partiu a toto by mal byť základ nášho úspechu,“ povedal na úvod fiľakovský rodák P. Le Giang.

Šanca na postup žije

Mladým Slovákom patrí druhá priečka v skupine so šesťbodovou stratou na vedúcich Francúzov (naši reprezentanti však majú o zápas menej). Do ďalšej fázy kvalifikácie postupujú iba víťazi skupín a štyri najlepšie mužstvá z druhých miest. „Kvalifikáciu máme rozbehnutú veľmi dobre, sme druhí a naša šanca na postup stále žije. No stále sme iba v polovici a kvalifikácia sa pre nás ešte len začína. Dvojzápas s Rumunskom nám veľa napovie o našich ďalších postupových šanciach. Ja však verím v silu nášho tímu a takisto aj v účasť na záverečnom turnaji v Izraeli,“ pokračoval 19-ročný odchovanec žilinského futbalu.

Na zápas sa teší

„Galádovci“ dnes odohrajú duel na pôde, ktorú P. Le Giang dôverne pozná. V metropole Zemplína totiž pôsobil v uplynulej sezóne a v jesennej časti patril k oporám mužstva. V zime sa zranil a v jari odchytal iba jediný zápas. „Duely v reprezentácii sú vždy špecifické, sú iné ako na klubovej úrovni. Predsa len tá medzinárodná úroveň je niečo viac, má to svoj náboj a nám v kvalifikácii ide o veľa. Prostredie v Michalovciach poznám, ale na zápas sa teším ako na každý iný,“ uviedol talentovaný gólman, podľa ktorého je príprava na zápasy v „repre“ trošku odlišná ako v klube. „Tréneri spoločne so zvyškom realizačného tímu nás pripravujú do posledných detailov,“ doplnil.

Prinesie im trávnik šťastie?

Michalovskí diváci nemali v posledných týždňoch dôvodov na radosť, keďže naposledy sa z domáceho víťazstva tešil MFK Zemplín ešte 31. marca. Bude aspoň nášmu reprezentačnému výberu tento trávnik priať? „Verím, že tunajší štadión nám dožičí a prinesie šťastie. Nemyslím si, žeby michalovské ihrisko bolo zakliate. Je jedno kde hráme, či v Zlatých Moravciach alebo v Michalovciach, máme spoločný cieľ a tým je víťazstvo,“ tvrdil P. Le Giang, ktorý na našu záverečnú otázku, aký výsledok tipuje v dnešnom súboji, odvetil: „Keďže nerád tipujem, tak aj tentoraz zostanem len pri tom, že verím v našu silu a že po záverečnom hvizde sa budeme tešiť my.“

Zdroj: denník Korzár