Reprezentanti do 21 rokov od zajtra na Zemplíne

2012-05-29 12:00:00

Zverenci kormidelníka Ivana Galáda sa do Michaloviec dopravia zajtra večer a ubytovaní budú v hoteli Mousson.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa od nedeľňajšieho popoludnia a zrazu v Senci pripravujú na bližiace sa dve stretnutia proti rovesníkom z Rumunska v 9. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela. V pôvodnej 23-člennej nominácii trénera Ivana Galáda nastala jedna zmena. "Zraneného hráča Ružomberka Juraja Vavríka nahradil v mužstve Marián Kolmokov z Nitry," informoval v pondelok napoludnie agentúru SITA technický vedúci SR "21" Dávid Vailing a pokračoval: "Po zraze odišiel domov aj obranca Slovana Lukáš Pauschek, ktorý laboruje so zranením a navyše má aj študijné povinnosti - tento týždeň maturuje. V našom tíme je momentálne 22 hráčov, Trnavčan Martin Mikovič má drobné zranenie, trénoval individuálne, mal by byť však čoskoro fit. Ostatní hráči sú zdarvotne v poriadku." V slovenskom výbere aktuálne figuruje päť legionárov - obranca Tomáš Košút z 1. FC Slovácko, stredopoliar Ján Greguš z ďalšieho českého klubu Baník Ostrava, ofenzívny záložník anglického FC Chelsea Milan Lalkovič, Filip Kiss z Cardiffu City a Róbert Mak z nemeckého Norimbergu. 
Podľa slov D. Vailinga bol v nedeľu večer na programe úvodný tréning, v pondelok si zverenci I. Galáda zatrénovali predpoludním tiež na trávniku NTC SFZ v Senci. "Popoludní budú mať hráči rôznu formu prípravy - okrem tréningu na hracej ploche aj posilňovňu, či tenis. V stredu predpoludním si chlapci ešte zatrénujú na seneckom trániku. Podvečer od 18.00 h odletíme z Bratislavy do Košíc, odkiaľ sa presunieme do dejiska duelu s Rumunskom - Michaloviec, kde sa ubytujeme v hoteli Mousson," uviedol technický vedúci slovenskej dvadsaťjednotky na margo najbližšieho programu. Kormidelník SR "21" sa najskôr sústredí na prvý duel proti Rumunom, na bukureštskú odvetu bude myslieť až potom.
"Matematika je ľahká, hráme o šesť bodov. Musíme sa najprv zodpovedne pripraviť na domáci súboj v Michalovciach, v ktorom chceme zvíťaziť. Za celý realizačný tím môžem sľúbiť, že dáme všetko do zvyšných stretnutí. Verím, že je v silách mojich zverencov postúpiť na ME 2013," uviedol Ivan Galád. Mladým Slovákom patrí v 9. skupine kvalifikácie druhá pozícia s deväťbodovým ziskom po štyroch dueloch, vedú Francúzi (15 bodov), Rumuni sú na tretej pozícii s piatimi bodmi. "Rumunsko a Francúzsko sú súperi z prvých dvoch košov, čiže v hodnotení nad nami. Ja som už pri žrebe povedal, že budem rád, keď budem môcť skonštatovať, že po polovici sa pre nás kvalifikácia začína a nie končí. Rumunov máme veľmi dobre zmapovaných. Ja som osobne videl ich smolný zápas v Kazachstane (1:1) a máme poznatky aj od niektorých českých kolegov. Aj keď v tabuľke na tom nie sú najlepšie, odohrali dva dobré duely proti Francúzom. Hoci už nemajú šancu na priamy postup a zrejme ani na druhú barážovú pozíciu, určite nepredajú svoju kožu lacno a nebudú jednoduchý súper," doplnil Ivan Galád a k ambíciám v celom kvalifikačnom cykle dodal: "Zo štyroch zostávajúcich zápasov odohráme trikrát v domácom prostredí. Ak vo všetkých troch zvíťazíme, obsadíme druhú pozíciu, ktorá nás posunie do baráže."

Aktualizovaný káder hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, pripravujúci sa na dve stretnutia proti Rumunsku (hrá sa v piatok 1. júna od 19.30 h v Michalovciach a v utorok 5. júna od 17.00 h SELČ v Bukurešti) v 9. skupine kvalifikácie o postup na ME 2013 do Izraela:

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové), PATRIK LE GIANG (MFK Zemplín Michalovce)
Obrancovia: Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Norbert Gyömbér (FK Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (1. FC Tatran Prešov), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Marián Kolmokov (FC Nitra)
Stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Milan Lalkovič (FC Chelsea/Angl.), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Marek Hlinka (FK Dukla Banská Bystrica), Richard Lásik (MFK Ružomberok), Filip Kiss (Cardiff City/Angl.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.) 
Útočníci: Dávid Guba (1. FC Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Martin Mikovič (FC Spartak Trnava)

Náhradníci:
Brankár: Matej Rakovan (MŠK Žilina)
Obrancovia: Kristián Kolčák (ŠK Slovan Bratislava), Kristián Koštrna (FC Wolverhampton/Angl.)
Stredopoliari: Jakub Považanec (FK Dukla Banská Bystrica), Filip Oršula (FC Twente/Hol.), Kamil Karaš (MFK Košice), Filip Moravčík (FC Nitra)
Útočníci: Lukáš Laksík (FK Dukla Banská Bystrica), Ákos Szarka (ŠK Slovan Bratislava)

Realizačný tím:
hlavný vedúci: Jozef Valovič
tréner: Ivan Galád
asistent trénera: Norbert Hrnčár
tréner brankárov: Stanislav Seman
tím manažér: Samuel Slovák
technický vedúci: Dávid Vailing
lekár: Pavel Malovič
psychológ: Juraj Mrázik
fyzioterapeut: Pavel Purdek
masér: Mário Prelovský
kustód: Štefan Balla

Tabuľka 9. kvalifikačnej skupiny: 
1. Francúzsko       5    5    0    0    12:0   15 
2. SLOVENSKO      4    3    0    1    9:2     9 
3. Rumunsko       5    1    2    2    3:6     5 
4. Kazachstan      4    0    2    2    1:4     2 
5. Lotyšsko          4    0    0    4    0:13   0

Zdroj: SITA