Víťazná rozlúčka michalovských futbalistov

2012-05-29 12:00:00

Naplno bodovali v D. Kubíne, kde zvíťazil 4:2. Podľa trénera A. Rusnáka mohli jeho zverenci nasúkať súperovi aj 10 gólov...

Víťazstvom 4:2 na pôde MFK Dolný Kubín sa s ročníkom 2011/2012 rozlúčili futbalisti Michaloviec, ktorí v konečnej tabuľke druhej ligy obsadili napokon 6. miesto.

Pre divákov ideálny zápas

Zemplínčania si na Orave už do polčasovej prestávky vypracovali dvojgólový náskok, dvakrát sa presadil skúsený útočník Róbert Rák (raz z pokutového kopu) a premiérovo Lukáš Forgáč. Po zmene strán zvyšoval už na 4:1 Oliver Špilár, domáci neskôr už len kozmeticky upravili výsledok. „Hral sa otvorený futbal, bolo vidieť, že je to posledný zápas sezóny a mužstvám už o nič nešlo. Výsledok mohol byť ešte lepší, ale zahodili sme asi šesť čistých šancí. Mrzí ma, že sme nedali viac gólov. Oba celky robili veľa chýb v obrane, ale pre divákov to bol ideálny zápas, pretože v ňom padlo veľa gólov,“ skonštatoval po treťom víťazstve na súperovom ihrisku v rade Albert Rusnák, tréner Michaloviec.

Šieste miesto sklamaním

MFK Zemplín v konečnej tabuľke obsadil šiestu priečku so ziskom 46 bodov a oproti vlaňajšej sezóne si pohoršil o dve miesta. „Umiestnenie je pre tento klub veľkým sklamaním, pretože mal vyššie ambície a chcel sa pohybovať na popredných priečkach. Ani z môjho pohľadu nie je 6. miesto nič moc. Urobil som však v tejto situácii maximum, snažil som sa zaviesť nový herný systém a aj niečo nové do tréningového procesu. Už je len na posúdení klubu, či boli spokojní,“ prezradil A. Rusnák. Michalovčania sa rozišli na dovolenky včera dopoludnia, kedy ešte mali posledné stretnutie. „Hráči odovzdali veci a povedali sme si nejaké organizačno-technické pokyny týkajúce sa letnej prípravy, ktorú odštartujeme v stredu 13. júna,“ uviedol 38-ročný lodivod.

Hromadova premiéra

Kvôli obrovskému lazaretu v michalovskom mužstve, v ktorom pre zranenia chýbalo až deväť hráčov, musel A. Rusnák opäť siahnuť až do dorastu, odkiaľ tentoraz vytiahol talentovaného stredopoliara Jakuba Hromadu, ktorý iba v piatok oslávil 16. narodeniny. „Pred jeho výkonom snímam klobúk dolu. Vo veku mladšieho dorastenca operoval na veľmi veľkom priestore. Jeho prehľad v hre je niečo fantastické. Za polčas toho stihol ukázať veľmi veľa. Držím mu palce v napredovaní, o jeho mene ešte slovenský futbal bude určite počuť. Odohral iba 45 minút, pretože hneď po zápase odcestoval na reprezentačný zraz slovenskej 16-tky do Senca,“ chválil mladučkého futbalistu tréner MFK Zemplín.

Zdroj: denník Korzár