Zaslúžený triumf michalovskej rezervy

2012-05-28 12:00:00

V súboji tabuľkových súperov sa zrodila tesná výhra MFK Zemplín nad Svidníkom. Viac v návrate z denníka Korzár.

Po troch zápasoch bez víťazstva opäť naplno zabodovali futbalisti rezervného celku MFK Zemplín Michalovce, ktorí na ihrisku v Topoľanoch porazili FK Drustav Svidník tesne 2:1 (0:1). S takmer dorasteneckou zostavou dokázali zmazať jednogólové manko a zaslúžene triumfovať nad skúsenejším súperom, ktorého zároveň predbehli v tabuľke.

Musia sa zlepšiť

Svidníčania mohli byť radi, že neinkasovali už v 5. minúte, keď domáci Hutaj zahodil pokutový kop, ktorému predchádzal faul Vaľanyho na Škultétyho. „Od začiatku duelu sme boli jednoznačne slabším mužstvom, potvrdil to aj prvý polčas, v ktorom okrem nepremenenej penalty mali domáci ďalšie dve čisté šance. Ak by sme ho prehrali 0:3, nikto by nemohol povedať ani pol slova,“ kriticky hodnotil výkon Drustavu jeho najskúsenejší hráč a zároveň kapitán Ľubomír Horochonič a pokračoval: „Myslel som si, že po veľmi šťastnom góle Jakuba Rodáka, ktorý padol po našom ojedinelom útoku, sa upokojíme, ale nestalo sa tak. Domáci boli behavejší, rýchlejší a agresívnejší.“ Ľ. Horochonič, ktorý v minulosti pôsobil aj v MFK Zemplín, patril napriek svojmu veku (40 rokov) k najlepším hráčom na ihrisku. Škoda, že sa k jeho výbornému výkonu aspoň trochu nepriblížili aj ďalší jeho spoluhráči. „Nastúpili sme síce bez niekoľkých hráčov, ale nato sa nemôžeme vyhovárať. Musíme sa zlepšiť. Hrali sme prakticky proti dorastencom a takéto zápasy nesmieme prehrávať,“ doplnil odchovanec svidníckeho futbalu.

Ďalšia zahodená penalta

Hráči MFK Zemplín síce mali celozápasovú prevahu, ale dlho to vyzeralo nato, že doma stratia ďalšie body. Našťastie však góly Jakuba Štofíka a Vladimíra Sochaniča priniesli zaslúžené ovocie. „Boli sme lepší počas celého súboja, ale po jednej akcii hostí sme inkasovali gól. Cez prestávku sme si povedali, že musíme zlepšiť prechod z obrany do útoku, dostávali sme sa do šancí a strelili aj dva góly. Vyhrali sme zaslúžene,“ skonštatoval michalovský stopér Vladimír Sochanič, ktorý rozhodol o výhre svojho celku sedem minút pred koncom parádnym gólom z priameho kopu. „Chcel som trafiť bránu, čo sa mi aj podarilo, lopta ešte skočila pred brankárom a skončila v sieti,“ opísal rozhodujúci moment duelu 18-ročný obranca. Ten počas víkendu odohral dve celé stretnutia, okrem toho so Svidníkom aj v sobotu s Prešovom za prvoligový dorast. Zaujímavé je, že ani proti Tatranu a ani proti Drustavu jeho tím nedokázal premeniť pokutový kop (v sobotu Regáli, v nedeľu Hutaj). „Je to smola, verím však, že najbližšie ju prelomíme a konečne penaltu premeníme,“ uzavrel debatu V. Sochanič.

Zdroj: denník Korzár