Adrián Leško mohol byť hrdinom derby

2012-05-25 12:00:00

Iba 16-ročný stredopoliar MFK Zemplín nastúpil proti Moldave premiérovo za A-mužstvo a takmer sa mu podarilo skórovať.

V stredajšom stretnutí 32. kola II. futbalovej ligy, v ktorom si Michalovčania zmerali sily s Moldavou nad Bodvou, vybehol premiérovo v seniorskom drese A-mužstva MFK Zemplín mladučký stredopoliar Adrián Leško (narodený 24. júna 1995). Kormidelník Albert Rusnák ho poslal na ihrisko hneď po prestávke, keď vystriedal obrancu Jaroslava Dargaja. A práve on mohol byť hrdinom vychodniarskeho derby, pretože v 67. minúte po centri kapitána Róberta Ráka krásnou hlavičkou prinútil gólmana Bodvy Martina Poláčka k famóznemu zákroku, ktorým vytesnil loptu na spojnicu brvna a žrde. Michalovskému mladíkovi chýbali milimetre. "Lopta mi výborne letela na hlavu, nanešťastie mi však brankár hlavičku zneškodnil. Snažil som sa dať gól, škoda, nepodarilo sa to," opísal gólovú príležitosť iba 16-ročný rodák z Raslavíc, ktorý svoj výkon v premiérovom zápase opísal takto: "Hralo sa mi celkom dobre, mal som dosť lôpt, síce som aj niektoré pokazil, ale myslím si, žeto nebolo najhoršie."


Adrián Leško, ktorý je mládežníckym reprezentantom Slovenska, prišiel do MFK Zemplín iba v zime z Partizána Bardejov, kde pôsobil v prvoligovom staršom doraste. Tam si jeho talent všimli michalovskí funkcionári, ktorí sa ho rozhodli pritiahnuť na Zemplín. V doterajšom priebehu jarnej časti dokázal za michalovský prvoligový starší dorast skórovať už štyrikrát. Chuť seniorského futbalu prvýkrát okúsil pred necelým mesiacom, keď nastúpil za rezervu Michaloviec v domácom zápase proti Stropkovu. "Ak by som to mal porovnať s dorastom, tak u mužov sa hrá rýchlejší futbal, ktorý má vyššie tempo a lepšie nasadenie."

Adrián Leško (vľavo) v drese rezervného tímu, za ktorý nastúpil premiérovo pred mesiacom proti Stropkovu.

DOMINIKA KUNCU NEPREKONAL

Adrián Leško v stredu atakoval rekord útočníka Dominika Kuncu, ktorý nastúpil v seniorskom A-tíme ako najmladší hráč v histórii klubu. Presne 17. mája 2008 vybehol v 82. minúte na trávnik bratislavských Pasienkov v zápase proti Interu vo veku 16 rokov, 2 mesiace a 13 dní. Stredajší debutant mal však v čase súboja s Moldavou "až" 16 rokov, 11 mesiacov a 1 deň, takže rekord rodáka zo Strážskeho zostal neporušený.

PREMIÉRA ČÍSLO DVA

Okrem debutanta Adriána Leška zaujalo v zápase proti Moldave na michalovskej súpiske aj meno Lukáša Fogáča, kapitána rezervného celku. Michalovský rodák totiž prvýkrát nastúpil za A-mužstvo v základnej zostave. Na tento moment musel čakať osem zápasov, v predchádzajúcich siedmich totiž zakaždým zasiahol do zápasu ako striedajúci hráč.