MFK Zemplín v derby s Moldavou nerozhodne

2012-05-23 12:00:00

Michalovčania sa so svojim východniarskym rivalom rozišiel zmierlivo po výsledku 0:0.

Michalovskí futbalisti sa rozlúčili s domácim prostredím remízou s moldavským FK Bodva, s ktorým sa rozišli bez gólov.

Výrazne oklieštené kádre mali k dispozícii obaja tréneri, domáci Albert Rusnák aj hosťujúci Vladimír Goffa musel siahnuť do rezervy aj do dorastu. Hneď v 2. minúte to strelou z diaľky skúšal kapitán MFK Zemplín Rák, ale vystrelil nepresne. O desať minút nato nepríjemne z pravej strany odcentroval Forgáč a Poláček s veľkou námahou vytlačil loptu spod brvna na roh. V 18. minúte mal veľkú šancu Ribár, ale z dobrej pozície prestrelil michalovskú svätyňu. O päť minút sa po rohu Moldavy zmocnil lopty Brudňak, rýchlo prihral Rákovi, ktorý krásne krížom prihral nabiehajúcemu Waseemovi, avšak ten vo veľkej príležitosti tesne minul. V 28. minúte Ribár z uhla netrafil Brudňakovu bránu. Potom dvakrát spoza šestnástky po zemi vystrelil Uškovič, ale tiež nemieril presne.


Hneď po zmene strán Brudňak zneškodnil Kraželovu strelu a v 53. minúte kryl aj Kubalov pokus. Krátko po hodine hry unikol po ľavej strane Ribár, lopta sa dostala až k Hanzeľovi a jeho strelu pohotovo vyrazil gólman domáceho celku. V 66. minúte výborne zakročil proti Uškovičovi Poláček. O minútu nato Rák odcentroval na Leška, pre ktorého to bol prvý duel v A-mužstve Michaloviec, a jeho krásnu hlavičku končekmi prstov vyškriabal na roh Poláček. Hneď na druhej strane minul domácu bránu Jurko. Posledné slovo zápasu patrilo Ribárovi, ktorý mohol byť hrdinom, ale v nájazde trafil iba bočnú sieť.


MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 0:0

ŽK: 50. Rák

Rozhodoval: Valášek - 730 divákov

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Dargaj (46. A. Leško), Krmpotič, Podhorin, A. Ceesay - Waseem, J. Hořava, L. Forgáč - Rák - Uškovič (73. O. Špilár), D. Kunca (77. L. Jacko)

FK BODVA: Poláček - Kražel, Mačaj, M. Petričko, Martin Kubala - Ribár, Balát, Dyjan de Azevedo, Cmarko - R. Jurko (88. D. Hudák), B. Hanzeľ

 

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 27. mája o 17.00 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (záverečné 33 .kolo)